Villám mákos mazsolával

Villám mákos mazsolával

Villám mákos mazsolával

Villám mákos mazsolával
Nehéz ennél egyszerűbb süteményt elképzelni, hisz fogod az összes hozzávalót, összekevered, a végeredmény pedig egy fantasztikusan jó állagú, belül nagyon puha, kívül kissé ropogós mákos finomság.
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. - 150 g liszt
  2. - 2 tojás
  3. - 2 dl tejföl
  4. - 250 g cukor
  5. - 150 g darált mák
  6. - 1 cs vaníliás cukor
  7. - 1 tk sütőpor
  8. - mazsola (ízlés szerint)
  9. - 70 g olvasztott vaj
Elkészítési javaslat
  1. Minden hozzávalót egyszerre összekeverek, és egy vajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe öntöm a masszát.
  2. Légkeverésen 160 fokon kb. 20 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
Megjegyzések
  1. A mazsolát helyettesítheted egyéb aszalt gyümölccsel is, pl. finom szárított meggyel, áfonyával is, és még sorolhatnám ...
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/