Villám mákos mazsolával
Villám mákos mazsolával
Fincsi.hu
2017-02-14 14:27:57
Nehéz ennél egyszerűbb süteményt elképzelni, hisz fogod az összes hozzávalót, összekevered, a végeredmény pedig egy fantasztikusan jó állagú, belül nagyon puha, kívül kissé ropogós mákos finomság.
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
- - 150 g liszt
- - 2 tojás
- - 2 dl tejföl
- - 250 g cukor
- - 150 g darált mák
- - 1 cs vaníliás cukor
- - 1 tk sütőpor
- - mazsola (ízlés szerint)
- - 70 g olvasztott vaj
Elkészítési javaslat
- Minden hozzávalót egyszerre összekeverek, és egy vajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe öntöm a masszát.
- Légkeverésen 160 fokon kb. 20 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
Megjegyzések
- A mazsolát helyettesítheted egyéb aszalt gyümölccsel is, pl. finom szárított meggyel, áfonyával is, és még sorolhatnám ...
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/