Almás pite

Almás pite

Almás pite

Almás pite
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tészta hozzávalói
  1. 35 dkg rétesliszt
  2. 22 dkg margarin
  3. 3 ek. cukor
  4. 3 evőkanál tejföl vagy joghurt
  5. 1 csomag sütőpor
  6. 2 tojás sárgája
  7. 1 citrom leve + lereszelt héja
Almás töltelékhez
  1. - 1,5 kg reszelt alma
  2. - cukor és fahéj ízlés szerint
  3. - ½ citrom leve
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom. A tésztát két részre osztom, az egyik részét kinyújtom, és a kikent, kilisztezett tepsibe fektetem, majd megszórom egy kevés zsemlemorzsával.
  2. A megtisztított almát meghámozom, lereszelem, megcukrozom, hozzáadom a fahéjat és a citromlevet, és egy rövid ideig állni hagyom. Az alma levét kinyomkodom és egyenletesen eloszlatom az alsó tésztalapon. Kinyújtom a másik adag tésztát is és a töltelékre borítom, majd villával megszurkálom.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/