Banános csokis babapiskóta
2017.02.15 | 9:35
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Banános csokis babapiskóta
Fincsi.hu
2017-02-15 10:49:26
Nyomtatás
Hozzávalók
- A megadott mennyiség egy 20x24 cm jénai tálhoz elegendő
- - 24 db babapiskóta
- - 2 cs. vaníliás pudingpor
- - 2-3 ek. cukor
- - 1 cs. vaníliás cukor
- - 4 dl tej + egy kevés a csokis masszához
- - 2 dl habtejszín
- - 1 cs. habfixáló
- - 10 dkg étcsoki
- - egy kis kockányi vaj
- - 3-4 db közepes banán
Elkészítési javaslat
- A pudingot egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a maradék tejet, és közepesen sűrű krémet főzök. Félreteszem hűlni.
- A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a kihűlt pudingba keverem.
- A csokit egy darabka vajjal vízgőz felett megolvasztom, és felöntöm kb. fél dl tejjel, majd simára keverem. Ne legyen se túl híg, se túl sűrű, ezen a hozzáadott tej mennyiségével variálhatsz.
- Összeállítás: először egy réteg babapiskótát helyezek a jénai aljába, meglocsolom az olvasztott csokival, rákanalazom a pudingos krém felét, és elegyengetem, majd sűrűn megrakosgatom a felkarikázott banánnal.
- Újabb réteg piskóta, ismét meglocsolom a maradék csokival, rákanalazom a maradék pudingot, végül banánnal befedem.
- A babapiskótát hamar megpuhul, és jól szeletelhető lesz, így nem kell külön megforgatni a csokis masszában.
Megjegyzések
- Ha vendégeknek szánod, akkor a tetejére csak közvetlenül tálalás előtt tedd rá a banánt, mert hamar megbarnul, és úgy már kevésbé lesz ínycsiklandó!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/