Banános csokis babapiskóta

Banános csokis babapiskóta

Banános csokis babapiskóta

Banános csokis babapiskóta
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. A megadott mennyiség egy 20x24 cm jénai tálhoz elegendő
  2. - 24 db babapiskóta
  3. - 2 cs. vaníliás pudingpor
  4. - 2-3 ek. cukor
  5. - 1 cs. vaníliás cukor
  6. - 4 dl tej + egy kevés a csokis masszához
  7. - 2 dl habtejszín
  8. - 1 cs. habfixáló
  9. - 10 dkg étcsoki
  10. - egy kis kockányi vaj
  11. - 3-4 db közepes banán
Elkészítési javaslat
  1. A pudingot egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a maradék tejet, és közepesen sűrű krémet főzök. Félreteszem hűlni.
  2. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a kihűlt pudingba keverem.
  3. A csokit egy darabka vajjal vízgőz felett megolvasztom, és felöntöm kb. fél dl tejjel, majd simára keverem. Ne legyen se túl híg, se túl sűrű, ezen a hozzáadott tej mennyiségével variálhatsz.
  4. Összeállítás: először egy réteg babapiskótát helyezek a jénai aljába, meglocsolom az olvasztott csokival, rákanalazom a pudingos krém felét, és elegyengetem, majd sűrűn megrakosgatom a felkarikázott banánnal.
  5. Újabb réteg piskóta, ismét meglocsolom a maradék csokival, rákanalazom a maradék pudingot, végül banánnal befedem.
  6. A babapiskótát hamar megpuhul, és jól szeletelhető lesz, így nem kell külön megforgatni a csokis masszában.
Megjegyzések
  1. Ha vendégeknek szánod, akkor a tetejére csak közvetlenül tálalás előtt tedd rá a banánt, mert hamar megbarnul, és úgy már kevésbé lesz ínycsiklandó!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/