Diós – lekváros rácsos pite

Diós - lekváros rácsos pite

Diós – lekváros rácsos pite

Diós - lekváros rácsos pite
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. - 30 dkg liszt (20 dkg finom, 10 dgk rétes)
  2. - 10 dkg cukor
  3. - 15 dkg zsír (vagy margarin)
  4. - fél cs. sütőpor
  5. - 1 egész tojás
  6. - 1 citrom leve és reszelt héja
  7. - csipetnyi só
Töltelékhez
  1. - sárgabarack lekvár (ízlés szerinti mennyiség)
  2. - 3 tojás (szétválasztva)
  3. - 18 dkg darált dió
  4. - 16 dkg cukor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet és a sütőport tálba szitálom, majd a többi hozzávalóval együtt egy könnyen formázható tésztát gyúrok. (Ha túl morzsalékos lenne, tehetünk hozzá még egy kevéske zsírt/margarint).
  2. A tészta 2/3-ad részét lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtom, és sütőpapírral bélelt, magas falú (30x23 cm-es) tepsibe fektetem. A maradék tésztát szintén kinyújtom, és derelyevágóval csíkokat vágok belőle.
  3. A töltelékhez a fehérjéből pici só és citromlé hozzáadásával kemény habot verek, majd beleforgatom a diót. A sárgáját a cukorral habosra keverem, majd kanalanként hozzákeverem a diós tojáshabot.
  4. A tésztalapot jó vastagon megkenem baracklekvárral (itt kb. fél üveg fogyott el), és rácsurgatom a diós masszát. Végül ráfektetem a rácsokat, és lekenem tojássárgájával.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben -alsó-felső álláson- kb. 30-35 percig sütöm (ha a tetejen nagyon kezdene pirulni, takard le alufóliával). Kockákra vágva kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/