Diós – lekváros rácsos pite
2017.02.15 | 2:46
Beküldve:Omlós tészta, Összes
Diós - lekváros rácsos pite
Fincsi.hu
2017-02-15 16:01:10
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- - 30 dkg liszt (20 dkg finom, 10 dgk rétes)
- - 10 dkg cukor
- - 15 dkg zsír (vagy margarin)
- - fél cs. sütőpor
- - 1 egész tojás
- - 1 citrom leve és reszelt héja
- - csipetnyi só
Töltelékhez
- - sárgabarack lekvár (ízlés szerinti mennyiség)
- - 3 tojás (szétválasztva)
- - 18 dkg darált dió
- - 16 dkg cukor
Elkészítési javaslat
- A lisztet és a sütőport tálba szitálom, majd a többi hozzávalóval együtt egy könnyen formázható tésztát gyúrok. (Ha túl morzsalékos lenne, tehetünk hozzá még egy kevéske zsírt/margarint).
- A tészta 2/3-ad részét lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtom, és sütőpapírral bélelt, magas falú (30x23 cm-es) tepsibe fektetem. A maradék tésztát szintén kinyújtom, és derelyevágóval csíkokat vágok belőle.
- A töltelékhez a fehérjéből pici só és citromlé hozzáadásával kemény habot verek, majd beleforgatom a diót. A sárgáját a cukorral habosra keverem, majd kanalanként hozzákeverem a diós tojáshabot.
- A tésztalapot jó vastagon megkenem baracklekvárral (itt kb. fél üveg fogyott el), és rácsurgatom a diós masszát. Végül ráfektetem a rácsokat, és lekenem tojássárgájával.
- 180 fokra előmelegített sütőben -alsó-felső álláson- kb. 30-35 percig sütöm (ha a tetejen nagyon kezdene pirulni, takard le alufóliával). Kockákra vágva kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/