Fahéjas csiga
2017.02.15 | 5:17
Beküldve:Kelt tészta, Összes
Fahéjas csiga
Fincsi.hu
2017-02-15 13:24:27
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Tésztához
- - 400 g finomliszt
- - 75 g vaj
- - 50 g cukor
- - 2 dl langyos tej
- - 25 g élesztő
- - 1 tk őrölt kardamom (elhagyható)
- - csipetnyi só
Töltelékhez
- - 50 g vaj
- - 1 tk. őrölt fahéj
- - 1 ek. víz
- - 80 g cukor
Mázhoz
- - 2 k. cukor
- - 2 ek. tejszín
Elkészítési javaslat
- Az élesztőt egy nagy tálba morzsolom, majd leöntöm a langyos tejjel, picit elkeverem. Hozzáadom a cukrot, a lisztet, a vajat, az őrölt kardamomot és a sót is, majd simára gyúrom a tésztát. Akkor jó, ha laza, ruganyos állagú tésztát kapok. Letakarva meleg helyen kb. fél órán át kelesztem.
- A töltelékhez a vajat megolvasztom, és simára keverem a cukorral, a fahéjjal és a vízzel.
- A tésztát két részre osztom, mindkét felét téglalap alakúra nyújtom, és megkenem a fahéjas vajas mázzal. A hosszabb oldalánál kezdve feltekerem, széleit lenyomkodom, és kb. 2 cm széles szeletekre vágom.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom a csigákat úgy, hogy lehetőleg ne érjenek össze, végül lekenem a cukros tejszínmázzal. 200 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Megjegyzések
- A tésztából a kardamom elhagyható (bár igazán ez adja a jellegzetes ízét), vagy akár őrölt fahéjjal helyettesíthető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/