Levendulás püspökkenyér aszalt gyümölcsökkel
Levendulás püspökkenyér aszalt gyümölcsökkel
Fincsi.hu
2017-02-15 18:37:42
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
- 30 dkg finomliszt
- 12 dkg puha vaj
- 18 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1-2 ek. citromlé
- 1,5 kiskanál szárított levendula
- darabolt aszalt gyümölcsök (aszalt szilva, áfonya,stb..)
Elkészítési javaslat
- A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverem. Hozzáadom a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet, citromlevet, a morzsásra tört levendulát, és az apróra darabolt aszalt gyümölcsöket. Egy püspökkenyérformát kibélelek sütőpapírral, beletöltöm a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm. (Ha úgy érzem, hogy a teteje nagyon pirulna, befedem fóliával). Tűpróbával ellenőrzöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/