Levendulás püspökkenyér aszalt gyümölcsökkel

Levendulás püspökkenyér aszalt gyümölcsökkel

Levendulás püspökkenyér aszalt gyümölcsökkel

Levendulás püspökkenyér aszalt gyümölcsökkel
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. 30 dkg finomliszt
  2. 12 dkg puha vaj
  3. 18 dkg cukor
  4. 2 egész tojás
  5. 1/2 csomag sütőpor
  6. 1,5 dl tej
  7. 1-2 ek. citromlé
  8. 1,5 kiskanál szárított levendula
  9. darabolt aszalt gyümölcsök (aszalt szilva, áfonya,stb..)
Elkészítési javaslat
  1. A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverem. Hozzáadom a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet, citromlevet, a morzsásra tört levendulát, és az apróra darabolt aszalt gyümölcsöket. Egy püspökkenyérformát kibélelek sütőpapírral, beletöltöm a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm. (Ha úgy érzem, hogy a teteje nagyon pirulna, befedem fóliával). Tűpróbával ellenőrzöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/