Marcipános kókuszkocka

Marcipános kókuszkocka

Marcipános kókuszkocka

Marcipános kókuszkocka
Ennek a kis marcipános finomságnak a nagy előnye (azon kívül, hogy vihar gyorsan elkészíthető), hogy nem kell sütni.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 12 dkg vaj
  2. - 5 dkg porcukor
  3. - 3 ek. kakaópor
  4. - 1 tojás (enyhén felverve)
  5. - 16 dkg darált keksz
  6. - 10 dkg kókuszreszelék
  7. - 8 dkg darált dió
  8. - 1,5 tk. rumaroma
  9. - 20 dkg marcipán
Tetejére
  1. - 10 dkg étcsoki
  2. - 1 tk. étolaj
Elkészítési javaslat
  1. A kekszet ledarálom, összekeverem a kókuszreszelékkel és a darált dióval. A vajat és cukrot egy hőálló tálba teszem, és gőz fölött kevergetem, míg olvadni nem kezd, majd hozzáadom a kakaóport, a felvert tojást, és pár percig tovább kevergetem. A gőzről lehúzva apránként hozzáadom a száraz hozzávalókat és a rumaromát, majd egynemű masszává keverem.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyomkodom, a tetejét amennyire csak tudom lesimítom, és letakarva egy órára hűtőbe teszem.
  3. A kekszes alap tetejét befedem a porcukros deszkán kinyújtott marcipánnal, és finoman rányomkodom. A felkockázott csokit az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztom, majd a marcipán tetejére csorgatom. Elvileg magától szépen szétterül, de azért egy evőkanál hátuljával rá szoktam segíteni, hogy mindenhova jusson belőle.
  4. Ha a csokimáz megszilárdult, forró vízbe mártott (minden szelet előtt!) éles késsel kockákra szeletelve tálalom.
Megjegyzések
  1. Hogy a marcipánlap ne váljon el a kekszes alaptól szeletelés közben, ráhelyezés előtt a kekszmassza tetejét kend le cukorsziruppal (Egy kevés vízben forralj fel egy kevéske cukrot). Így garantáltan szépen rátapad a kekszalapra.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook