Meggyes csokihullám

Meggyes csokihullám

Meggyes csokihullám

Meggyes csokihullám
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
A kevert tésztához
  1. 350 g finomliszt
  2. 1 tk. sütőpor
  3. 250 g vaj
  4. 200 g cukor
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 6 tojás
  7. 3 ek. tej
  8. 2 ek. kakaópor
  9. 1 üveg meggybefőtt
A krémhez
  1. 1 csomag vaníliás pudingpor
  2. 5 dl tej
  3. 2 ek. cukor
  4. 100 g porcukor
  5. 2 ek. tejszín
Mázhoz
  1. 100 g keserű csoki
  2. 50 g vaj
  3. 2-3 ek. cukor
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a vajat és a kétféle cukrot habosra keverem, majd egyenként belekeverem a tojásokat. A lisztet elvegyítem a sütőporral, és ezt is hozzákeverem az előbbi masszához.A tészta felét a kivajazott tepsibe (20x33 cm) simítom, a másik felét elkeverem a tejjel és a kakaóporral, és elsimítom a világos tésztán.
  2. A lecsepegtetett meggyet egyenletesen eloszlatom a tetején.175 fokon (légkeverésnél 160 fokon) 40 percig sütöm (tűpróbával ellenőrzöm), majd kihűtöm.
  3. Amíg a tészta hűl, elkészítem a pudingot a csomagolás utasítása szerint, majd ezt is kihűtöm. Végül belekeverem a porcukrot és a tejszínt. A pudingkrémet a kihűlt süteményre simítom, és legalább egy órára hűtőbe teszem.
  4. A csokoládémázhoz a vajat felkockázom, a csokoládét kis darabokra töröm, és vízfürdőn, folyamatos kevergetés mellett megolvasztom. Elkeverem benne a cukrot is. Kicsit kihűtöm, és egyenletesen bevonom vele a süteményt, majd dermedni hagyom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook