Meggyes csokihullám
2017.02.15 | 5:45
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Meggyes csokihullám
Fincsi.hu
2017-02-15 18:59:34
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
A kevert tésztához
- 350 g finomliszt
- 1 tk. sütőpor
- 250 g vaj
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 tojás
- 3 ek. tej
- 2 ek. kakaópor
- 1 üveg meggybefőtt
A krémhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 ek. cukor
- 100 g porcukor
- 2 ek. tejszín
Mázhoz
- 100 g keserű csoki
- 50 g vaj
- 2-3 ek. cukor
Elkészítési javaslat
- A tésztához a vajat és a kétféle cukrot habosra keverem, majd egyenként belekeverem a tojásokat. A lisztet elvegyítem a sütőporral, és ezt is hozzákeverem az előbbi masszához.A tészta felét a kivajazott tepsibe (20x33 cm) simítom, a másik felét elkeverem a tejjel és a kakaóporral, és elsimítom a világos tésztán.
- A lecsepegtetett meggyet egyenletesen eloszlatom a tetején.175 fokon (légkeverésnél 160 fokon) 40 percig sütöm (tűpróbával ellenőrzöm), majd kihűtöm.
- Amíg a tészta hűl, elkészítem a pudingot a csomagolás utasítása szerint, majd ezt is kihűtöm. Végül belekeverem a porcukrot és a tejszínt. A pudingkrémet a kihűlt süteményre simítom, és legalább egy órára hűtőbe teszem.
- A csokoládémázhoz a vajat felkockázom, a csokoládét kis darabokra töröm, és vízfürdőn, folyamatos kevergetés mellett megolvasztom. Elkeverem benne a cukrot is. Kicsit kihűtöm, és egyenletesen bevonom vele a süteményt, majd dermedni hagyom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/