Meggyes – pudingos darázsfészek
2017.02.15 | 11:57
Beküldve:Kelt tészta, Összes
Meggyes - pudingos darázsfészek
Fincsi.hu
2017-02-15 13:11:27
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Tésztához
- - 40 dkg finomliszt
- - 2,5 dkg élesztő
- - 1,5 dl langyos tej
- - 8 dkg cukor
- - csipet só
- - 2 egész tojás
- - 15 dkg puha vaj
Töltelékhez
- - 40 dkg magozott meggy
- - 8 dkg cukor
- - 1 tk őrölt fahéj
- - 1 cs. vaníliás pudingpor
Tetejére
- - 2 dl tej
- - 5 dkg cukor
Elkészítési javaslat
- A lisztet tálba szitálom, a közepébe készített mélyedésbe beletördelem az élesztőt, rászórom a cukrot, és hozzáadom a tejet. Kicsit összedolgozom, és kb. 20 percig félretszem. Ezután beleütöm a tojásokat, hozzáadom a sót és a margarint, majd a tésztát kézzel dagasztom, és meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 1 óra).
- A töltelékhez a meggyet a cukorral, a fahéjjal és egy kevéske vízzel melegítem, és hozzáöntöm a kb. 1 dl meggylével kikevert vaníliás pudingport, és folyamatosan kevergetve, 10 percig lassú tűzön főzöm. Ha már elég sűrű a krém, félreteszem hűlni.
- A tésztát lisztezett deszkára borítom, újra átgyúrom, és ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtom. Megszórom darált zabpehellyel (jól felszívja a töltelékből a felesleges nedvességet), majd megkenem a kihűlt meggyes töltelékkel.
- A hosszabbik oldalánál fogva feltekerem (mint a bejglit), és kb. 2 cm. széles darabokra vágom. A csigákat kivajazott piteformába (vagy tepsibe) rakosgatom, úgy, hogy lehetőleg ne érjenek össze, mert sütés közben tovább nőnek.
- 190 fokra előmelegített sütőben alsó-felső álláson kb. 20-25 percig sütöm. A sütési idő felénél a csigákat óvatosan megöntözöm a cukor és tej keverékével.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/