Meggyes – pudingos darázsfészek

Meggyes - pudingos darázsfészek

Meggyes – pudingos darázsfészek

Meggyes - pudingos darázsfészek
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. - 40 dkg finomliszt
  2. - 2,5 dkg élesztő
  3. - 1,5 dl langyos tej
  4. - 8 dkg cukor
  5. - csipet só
  6. - 2 egész tojás
  7. - 15 dkg puha vaj
Töltelékhez
  1. - 40 dkg magozott meggy
  2. - 8 dkg cukor
  3. - 1 tk őrölt fahéj
  4. - 1 cs. vaníliás pudingpor
Tetejére
  1. - 2 dl tej
  2. - 5 dkg cukor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet tálba szitálom, a közepébe készített mélyedésbe beletördelem az élesztőt, rászórom a cukrot, és hozzáadom a tejet. Kicsit összedolgozom, és kb. 20 percig félretszem. Ezután beleütöm a tojásokat, hozzáadom a sót és a margarint, majd a tésztát kézzel dagasztom, és meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 1 óra).
  2. A töltelékhez a meggyet a cukorral, a fahéjjal és egy kevéske vízzel melegítem, és hozzáöntöm a kb. 1 dl meggylével kikevert vaníliás pudingport, és folyamatosan kevergetve, 10 percig lassú tűzön főzöm. Ha már elég sűrű a krém, félreteszem hűlni.
  3. A tésztát lisztezett deszkára borítom, újra átgyúrom, és ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtom. Megszórom darált zabpehellyel (jól felszívja a töltelékből a felesleges nedvességet), majd megkenem a kihűlt meggyes töltelékkel.
  4. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerem (mint a bejglit), és kb. 2 cm. széles darabokra vágom. A csigákat kivajazott piteformába (vagy tepsibe) rakosgatom, úgy, hogy lehetőleg ne érjenek össze, mert sütés közben tovább nőnek.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben alsó-felső álláson kb. 20-25 percig sütöm. A sütési idő felénél a csigákat óvatosan megöntözöm a cukor és tej keverékével.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/