Paradicsomos pite fetával
2017.02.15 | 8:09
Beküldve:Omlós tészta, Összes, Sós süti
Paradicsomos pite fetával
Fincsi.hu
2017-02-15 21:24:09
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Az omlós tésztához
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- csipetnyi só
- fél dl hideg víz
Töltelékhez
- kb. 10 db félkemény paradicsom
- 20 dkg fetasajt (kis kockákra vágva)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 ek. olívaolaj
- friss oregánó (esetleg szárított)
- só, bors
Elkészítési javaslat
- A lisztet egy tálba öntöm, hozzáadom a vajat és a sót, majd gyorsan mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet és cipóvá gyúrom.
- A paradicsomokat megmosom, megtörölgetem, majd félbevágom őket. A belsejüket kiskanállal kikapargatom, megsózom és lefelé fordítva félreteszem őket. A fokhagymát szétnyomkodom, majd összekeverem az olívaolajjal, a sóval és a borssal.
- A paradicsomok belsejét megtöltöm a fetával, és meglocsolom egy kiskanálnyi olajos, fokhagymás öntettel. Lisztezett deszkán a tésztát fél centi vastagságúra nyújtom, kibélelek vele egy vajjal és liszttel meghintett közepes átmérőjű, alacsony peremű sütőformát. A tészta kilógó széleit levágom, majd töltött felükkel lefelé belerakosgatom a paradicsomokat.
- 150 fokra előmelegített sütőben legalább 35-40 percig sütöm. Miután kivettem a sütőből, megszórom a friss oregánóval, és ha kihűlt, szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/