Paradicsomos pite fetával

Paradicsomos pite fetával

Paradicsomos pite fetával

Paradicsomos pite fetával
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Az omlós tésztához
  1. 20 dkg liszt
  2. 15 dkg vaj vagy margarin
  3. csipetnyi só
  4. fél dl hideg víz
Töltelékhez
  1. kb. 10 db félkemény paradicsom
  2. 20 dkg fetasajt (kis kockákra vágva)
  3. 3-4 gerezd fokhagyma
  4. 4 ek. olívaolaj
  5. friss oregánó (esetleg szárított)
  6. só, bors
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet egy tálba öntöm, hozzáadom a vajat és a sót, majd gyorsan mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet és cipóvá gyúrom.
  2. A paradicsomokat megmosom, megtörölgetem, majd félbevágom őket. A belsejüket kiskanállal kikapargatom, megsózom és lefelé fordítva félreteszem őket. A fokhagymát szétnyomkodom, majd összekeverem az olívaolajjal, a sóval és a borssal.
  3. A paradicsomok belsejét megtöltöm a fetával, és meglocsolom egy kiskanálnyi olajos, fokhagymás öntettel. Lisztezett deszkán a tésztát fél centi vastagságúra nyújtom, kibélelek vele egy vajjal és liszttel meghintett közepes átmérőjű, alacsony peremű sütőformát. A tészta kilógó széleit levágom, majd töltött felükkel lefelé belerakosgatom a paradicsomokat.
  4. 150 fokra előmelegített sütőben legalább 35-40 percig sütöm. Miután kivettem a sütőből, megszórom a friss oregánóval, és ha kihűlt, szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/