Pikáns káposztás tekercs
2017.02.15 | 8:13
Beküldve:Kelt tészta, Összes, Sós süti
Pikáns káposztás tekercs
Fincsi.hu
2017-02-15 21:27:57
Nyomtatás
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 25 dkg sütőmargarin
- fél dl tejföl
- 1 ek. ecet
- 1 tojássárgája
- csipetnyi só
- csipetnyi cukor
- szénsavas ásványvíz
Töltelékhez
- 1 fej édes káposzta
- só
- bors
- fél dl olaj
- apró darabokra vágott kolbász
Elkészítési javaslat
- A 40 dkg lisztet összedolgozom az ecettel, tejföllel, tojássárgájával, cukorral, sóval és annyi ásványvízzel, hogy jól gyúrható tésztát kapjak. A tésztát alaposan összegyúrom, kinyújtom, és megkenem a margarin és a maradék liszt keverékével, majd feltekerem, mint a bejglit.
- A tekercset hűtőszekrényben pihentetem legalább egy órán át. Közben elkészítem a tölteléket. A káposztát lereszelem, majd megsózom, állni hagyom, végül kinyomkodom a levét. Egy nagyobb lábosban kevéske olajon megpárolom, sóval, borssal fűszerezem. A káposztát hűlni hagyom, majd összekeverem a feldarabolt kolbásszal.
- A pihentetett tésztát négy egyenlő részre vágom, és lisztezett nyújtódeszkán egyenként kinyújtom. Mindegyik lapot megkenem a káposztás töltelékkel, feltekerem, majd mind a négy tekercset kb. ujjnyi vastag darabra szeletelem.
- A csigákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem, tetejüket olajjal megkenem és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/