Pizza főzött paradicsomszósszal
2017.02.15 | 3:20
Beküldve:Kelt tészta, Összes, Sós süti
Pizza főzött paradicsomszósszal
Fincsi.hu
2017-02-15 16:34:28
Ha inkább a vastagabb, puhább pizzatésztára esküszöl, akkor íme egy kipróbált, jól bevált házi recept.
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Tésztához
- - 30 dkg tönkölybúza finomliszt
- - 2 dkg élsztő
- - fél tk. cukor
- - só
- - 3 ek. olaj
- - langyos víz
Paradicsomos alaphoz
- - fél fej lilahagyma
- - 1 gerezd fokhagyma aprítva
- - kevés olíva olaj
- - 25 dkg paradicsomsűrítmény
- - 1 paradicsom
- - csipetnyi só
- - 1 kk cukor
- - 1 kk oregánó
- - 1 kk bazsalikom
- - 1 kk kaukkfű
Feltéthez
- - sonka
- - gomba
- - reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítési javaslat
- A lisztbe belemorzsolom az élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt egy lágy, rugalmas állagú tésztát gyúrok. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztem.
- Közben felaprítom a hagymát és a fokhagymát, majd megpárolom az olajon. Ráöntöm a paradicsomsűrítményt, hozzáadom a félbevágott paradicsomot, a cukrot, sót, fűszereket, majd kevergetés mellett felforralom.
- A feltétnek szánt hozzávalókat is előkészítem közben. A sonkát csíkokra vágom, a gombát felkockázom, a sajtot lereszelem. A tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagságúra nyújtom, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Megkenem a szósszal, és rárakosgatom a feltétet.
- 170 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/