Rózsalé házilag
2017.02.15 | 1:53
Beküldve:Levesek és italok, Összes
Rózsalé házilag
Fincsi.hu
2017-02-15 15:08:07
Nyomtatás
Hozzávalók
- 2-3 marék piros rózsaszirom
- 80 dkg cukor
- 1 citrom
- kb. 3 dkg citromsav
- 3 l víz
- 5 literes befőttesüveg
Elkészítési javaslat
- A citromot megmosom, felkarikázom. A vizet felforralom, majd visszahűtöm. A virágokat egy szűrőbe téve átmosom, és a citromkarikákkal együtt egy öt literes befőttesüvegbe teszem, majd felöntöm a felforralt, majd lehűtött vízzel. Ezután belekeverem a citromsavat és a cukrot. Lazán lefedve 3 napig hagyom ázni, időnként átkevergetem. 4 nap múlva leszűröm, és tiszta üvegekbe töltöm. Hűtőszekrényben, légmentesen lezárva egy, maximum két hétig tárolható!
Megjegyzések
- Rózsaital készítéshez lehetőleg piros színű, és illatos virágokat gyűjtsünk a szörp íze és színe miatt. Amennyiben hosszabb tárolásra szánjuk, akkor a leszűrt szörpöt néhány percnyi forralás után töltsük üvegekbe, kevéske tartósítószert tegyünk a tetejére , kössük le, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/