Rózsalé házilag

Rózsalé házilag

Rózsalé házilag

Rózsalé házilag
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 2-3 marék piros rózsaszirom
  2. 80 dkg cukor
  3. 1 citrom
  4. kb. 3 dkg citromsav
  5. 3 l víz
  6. 5 literes befőttesüveg
Elkészítési javaslat
  1. A citromot megmosom, felkarikázom. A vizet felforralom, majd visszahűtöm. A virágokat egy szűrőbe téve átmosom, és a citromkarikákkal együtt egy öt literes befőttesüvegbe teszem, majd felöntöm a felforralt, majd lehűtött vízzel. Ezután belekeverem a citromsavat és a cukrot. Lazán lefedve 3 napig hagyom ázni, időnként átkevergetem. 4 nap múlva leszűröm, és tiszta üvegekbe töltöm. Hűtőszekrényben, légmentesen lezárva egy, maximum két hétig tárolható!
Megjegyzések
  1. Rózsaital készítéshez lehetőleg piros színű, és illatos virágokat gyűjtsünk a szörp íze és színe miatt. Amennyiben hosszabb tárolásra szánjuk, akkor a leszűrt szörpöt néhány percnyi forralás után töltsük üvegekbe, kevéske tartósítószert tegyünk a tetejére , kössük le, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/