Sajtos túrós stangli

Sajtos túrós stangli

Sajtos túrós stangli

Sajtos túrós stangli
A túrónak köszönhetően igen könnyed, hihetetlenül omlós sós nasi, ideális sörkorcsolya szilveszterre, vagy csak úgy ropogtatni.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
  1. 2 tepsihez elegendő mennyiség
  2. - 250 g liszt (finom és rétesliszt felesben)
  3. - 250 g margarin
  4. - 250 g tehéntúró
  5. - 2 tk. só
Tetejére
  1. - 1 tojás (enyhén felverve)
  2. - reszelt sajt, szezámmag (ízlés szerint)
Elkészítési javaslat
  1. A tészta összes hozzávalóját jó alaposan összedolgozom, majd fóliába csomagolva 1 órán át hűvös helyen pihentetem.
  2. Lisztezett deszkára borítom, és ujjnyi vastagra nyújtom, majd lekenem a felvert tojással, megszórom reszelt sajttal, vagy magvakkal (én most szezámmagot is szórtam a sajt alá).
  3. Derelyevágóval max. 1 cm széles, kb 5-6 cm hosszú rudakat vágok, és óvatosan, kés segítségével átemelem őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöm. (Nem árt gyakran rápillantani, nehogy leégjen a sajt).
Megjegyzések
  1. A teteje tetszés szerint ízesíthető, kerülhet rá köménymag, szezámmag, lenmag,de akár pirospaprika vagy füstölt sajt is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/