Bólyi túrós lepény

Bólyi túrós lepény

Bólyi túrós lepény

Bólyi túróslepény
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. 500 g tehéntúró
  2. 250 g rétes liszt
  3. 220 g kristálycukor
  4. 1 csomag vaníliás cukor
  5. fél csomag sütőpor
  6. 50 g mazsola
  7. 4 evőkanál méz
  8. 1 citrom
  9. 100 g vaj
  10. 2 egész tojás
  11. 3 dl tej
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet összekeverem a kétféle cukorral és a sütőporral. A vajat felolvasztom és egy 25 × 35 cm-es tepsi aljára csurgatom. Erre egyenletesen eloszlatva rászórom a lisztes keverék felét.
  2. Az áttört túrót összekeverem a mézzel, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával. A túrós tölteléket is a tepsibe simítom, majd rászórom a maradék lisztes keveréket.
  3. A tetejét meglocsolom a tej és a tojás keverékével. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Kockákra vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/