Bólyi túrós lepény
2017.02.16 | 12:05
Beküldve:Kevertek, Összes, Túrós vagy rizses
Bólyi túróslepény
Fincsi.hu
2017-02-16 13:19:41
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
- 500 g tehéntúró
- 250 g rétes liszt
- 220 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 50 g mazsola
- 4 evőkanál méz
- 1 citrom
- 100 g vaj
- 2 egész tojás
- 3 dl tej
Elkészítési javaslat
- A lisztet összekeverem a kétféle cukorral és a sütőporral. A vajat felolvasztom és egy 25 × 35 cm-es tepsi aljára csurgatom. Erre egyenletesen eloszlatva rászórom a lisztes keverék felét.
- Az áttört túrót összekeverem a mézzel, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával. A túrós tölteléket is a tepsibe simítom, majd rászórom a maradék lisztes keveréket.
- A tetejét meglocsolom a tej és a tojás keverékével. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Kockákra vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/