Citromos kocka

Citromos kocka

Citromos kocka

Citromos kocka
Csak keverd össze a hozzávalókat, és kész is vagy. Ez a fincsi süti hűtőben akár egy hétig is eláll - bár valószínűleg ennél jóval hamarabb elfogy, hisz a citromos, cukros sziruptól annyira puha, szaftos lesz, hogy nehéz egy szeletnél megálljt parancsolni.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
  1. - 175 gr liszt
  2. - 1 tk sütőpor
  3. - 100 g vaj
  4. - 2 tojás
  5. - 175 gr barna cukor
  6. - 6 ek tej
  7. - 1 citrom reszelt héja
A mázhoz
  1. - 3 ek citromlé
  2. - 100 gr barna cukor
Elkészítési javaslat
  1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra (légkeverésen 160 fokra). Kivajazom a tepsit, és kibélelem sütőpapírral.
  2. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és kb. 3-4 percig kevergetem, amíg a massza folyós állagú nem lesz. A masszát a tepsibe öntöm, és óvatosan elegyengetem a tetejét. Szép aranybarnára sütöm - ez kb. 25-30 percig tart.(Tűpróbával azért érdemes ellenőrizni !)
  3. A mázhoz a citromlevet és a cukrot addig kevergetem, míg a cukor felolvad, majd a keveréket a már megsült, de még meleg sütire öntöm, és egyenletesen szétoszlatom. Hagyom kihűlni.
  4. Kockákra vágom a süteményt.
Megjegyzések
  1. Tejszínhabbal vagy vaníliafagyival is tálalhatjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/