Citromos kocka
Citromos kocka
Fincsi.hu
2017-02-16 08:22:11
Csak keverd össze a hozzávalókat, és kész is vagy. Ez a fincsi süti hűtőben akár egy hétig is eláll - bár valószínűleg ennél jóval hamarabb elfogy, hisz a citromos, cukros sziruptól annyira puha, szaftos lesz, hogy nehéz egy szeletnél megálljt parancsolni.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
- - 175 gr liszt
- - 1 tk sütőpor
- - 100 g vaj
- - 2 tojás
- - 175 gr barna cukor
- - 6 ek tej
- - 1 citrom reszelt héja
A mázhoz
- - 3 ek citromlé
- - 100 gr barna cukor
Elkészítési javaslat
- Előmelegítem a sütőt 180 fokra (légkeverésen 160 fokra). Kivajazom a tepsit, és kibélelem sütőpapírral.
- A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és kb. 3-4 percig kevergetem, amíg a massza folyós állagú nem lesz. A masszát a tepsibe öntöm, és óvatosan elegyengetem a tetejét. Szép aranybarnára sütöm - ez kb. 25-30 percig tart.(Tűpróbával azért érdemes ellenőrizni !)
- A mázhoz a citromlevet és a cukrot addig kevergetem, míg a cukor felolvad, majd a keveréket a már megsült, de még meleg sütire öntöm, és egyenletesen szétoszlatom. Hagyom kihűlni.
- Kockákra vágom a süteményt.
Megjegyzések
- Tejszínhabbal vagy vaníliafagyival is tálalhatjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/