Csokoládés, fűszeres pohárkrém

Csokoládés, fűszeres pohárkrém

Csokoládés, fűszeres pohárkrém

Csokoládés, fűszeres pohárkrém
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 20 dkg spéculoos fűszeres keksz (Lambertz keksz, vagy pl. Mese)
  2. 40 dkg mascarpone
  3. 2 dl tejszín
  4. 15 dkg étcsokoládé
  5. 10 dkg porcukor
  6. 4 teáskanál rum
Tálaláshoz
  1. 4 üvegpohár
Elkészítési javaslat
  1. A kekszet apró darabokra morzsolom, és az üvegpoharak aljára adagolom. A csokoládét szintén apró darabkákra tördelem, és gőzfürdő felett megolvasztom, majd hozzákeverem a tejszínt. Belekeverem a mascarponét és a porcukrot is, majd elektromos habverővel az egészet felverem.
  2. Mindegyik pohárba öntök egy kávéskanál rumot, és rákanalazom a krémet, majd csokireszelékkel díszítve, lehűtve tálalom.
Megjegyzések
  1. A megadott hozzávalókból kb. négy pohárnyi adag jön ki. Természetesen egy nagy tálban is elkészíthetjük. A spéculoos egy vékonyka, gazdagon fűszeres omlós keksz, ami főként Belgiumban, Hollandiában és Észak-Franciaországban kedvelt.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook