Csokoládés, fűszeres pohárkrém

Csokoládés, fűszeres pohárkrém

Csokoládés, fűszeres pohárkrém

Csokoládés, fűszeres pohárkrém
Pár perc alatt elkészíthető poharas édesség, remek vendégváró, ha kevés az időd.
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
15 min
Hozzávalók
  1. 20 dkg spéculoos fűszeres keksz (Lambertz keksz, vagy pl. Mese)
  2. 40 dkg mascarpone
  3. 10 dkg porcukor
  4. 15 dkg étcsokoládé
  5. 2 dl tejszín
  6. 4 teáskanál rum
Tálaláshoz
  1. 4 üvegpohár
Elkészítési javaslat
  1. A mascarponét a porcukorral és a megolvasztott majd szobahőmérsékletűre hűtött csokoládéval kikeverem.
  2. Gépi habverővel a tejszínt kemény habbá verem, majd a csokoládés krémhez keverem.
  3. A kekszet apró darabokra morzsolom, és az üvegpoharak aljára adagolom. Mindegyik pohárba öntök egy kávéskanál rumot a keksztörmelékre, és rákanalazom a krémet. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe teszem, majd csokireszelékkel díszítve, lehűtve tálalom.
Megjegyzések
  1. A megadott hozzávalókból kb. négy pohárnyi adag jön ki. Természetesen egy nagy tálban is elkészíthetjük. A spéculoos egy vékonyka, gazdagon fűszeres omlós keksz, ami főként Belgiumban, Hollandiában és Észak-Franciaországban kedvelt.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/