Diós-mazsolás tekercsek
2017.02.16 | 12:27
Beküldve:Húsvét, Kelt tészta, Összes
Diós-mazsolás tekercsek
Fincsi.hu
2017-02-16 13:38:54
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Tésztához
- 1,5 dl langyos tej
- 5 g élesztő
- 350 g liszt
- 50 g olvasztott vaj
- 100 g cukor
- 1 tojássárgája
Kenéshez
- 1 egész tojás
Töltelékhez
- 100 g darált dió
- 250 g mazsola
- 100 g olvasztott vaj
- 50 g cukor
Elkészítési javaslat
- Az élesztőt feloldom a langyos tejben egy kevéske cukorral. A lisztet egy nagy keverőtálba öntöm, hozzáadom az olvasztott vajat, a cukrot, a tojássárgáját és a tejet, majd belekeverem a felfuttatott élesztőt, és alaposan összedolgozom. Fél órán át letakarva kelesztem.
- A mazsolát megmosom, lecsepegtetem. A darált diót összekeverem a cukorral és az olvasztott vajjal.
- A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtom, és megkenem a diós töltelékkel, majd megszórom mazsolával. A szélső szélein 1-1 cm-t üresen hagyok.
- A tésztát a hosszú oldala felől feltekerem (mint a bejglit), óvatosan lenyomkodom a két szélén, majd 14 egyforma szélességű szeletre vágom. A tekercseket egy kivajazott tortaformába rakosgatom. Sütés előtt egy rövid ideig letakarva, meleg helyen állni hagyom A tetejét megkenem a tojással, és megszórom cukros dióval.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/