Diós-mazsolás tekercsek

Diós-mazsolás tekercsek

Diós-mazsolás tekercsek

Diós-mazsolás tekercsek
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Tésztához
  1. 1,5 dl langyos tej
  2. 5 g élesztő
  3. 350 g liszt
  4. 50 g olvasztott vaj
  5. 100 g cukor
  6. 1 tojássárgája
Kenéshez
  1. 1 egész tojás
Töltelékhez
  1. 100 g darált dió
  2. 250 g mazsola
  3. 100 g olvasztott vaj
  4. 50 g cukor
Elkészítési javaslat
  1. Az élesztőt feloldom a langyos tejben egy kevéske cukorral. A lisztet egy nagy keverőtálba öntöm, hozzáadom az olvasztott vajat, a cukrot, a tojássárgáját és a tejet, majd belekeverem a felfuttatott élesztőt, és alaposan összedolgozom. Fél órán át letakarva kelesztem.
  2. A mazsolát megmosom, lecsepegtetem. A darált diót összekeverem a cukorral és az olvasztott vajjal.
  3. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtom, és megkenem a diós töltelékkel, majd megszórom mazsolával. A szélső szélein 1-1 cm-t üresen hagyok.
  4. A tésztát a hosszú oldala felől feltekerem (mint a bejglit), óvatosan lenyomkodom a két szélén, majd 14 egyforma szélességű szeletre vágom. A tekercseket egy kivajazott tortaformába rakosgatom. Sütés előtt egy rövid ideig letakarva, meleg helyen állni hagyom A tetejét megkenem a tojással, és megszórom cukros dióval.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/