Erdei gyümölcsös tiramisu

Erdei gyümölcsös tiramisu

Erdei gyümölcsös tiramisu

Erdei gyümölcsös tiramisu
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 250 g babapiskóta (kb 30 db)
  2. 400 g mirelit erdei gyümölcs keverék
  3. ízlés szerint porcukor
  4. ízlés szerint kevés gyümölcspálinka
A krémhez
  1. 250 g Mascarpone
  2. 200 ml tejszín
  3. 250 g kristálycukor
  4. 3 db egész tojás
  5. 10 g lapzselatin
Elkészítési javaslat
  1. Először az alsó piskótaréteget készítem elő. Ehhez a gyümölcskeveréket (miután teljesen kiengedett) összeturmixolom 4 evőkanál porcukorral, és elkeverek benne 1 ek. gyümölcspálinkát.(Ha nem lenne elég híg a gyümölcspép, egy kevéske tej hozzáadásával hígítom.) A babapiskóta egyik felét egyenként beáztatom a gyümölcsszószba, és szorosan egy jénai edény aljába rétegzem.
  2. Gőzfürdő felett egy tálban elkeverem a tojásokat a kristálycukorral. Gyakori kevergetés mellett addig melegítem, amíg a cukor teljesen felolvadt. A lapzselatint langyos vízbe áztatom, a tejszínt kemény habbá verem, és felhasználásig hűtőben tárolom. A gőzfürdőről levett tojásos keveréket habverővel habosítom, majd ha teljesen kihűlt, hozzákeverem a mascarponéval elkevert tejszínhabhoz.
  3. A zselatinról leöntöm a felesleges vizet, és néhány másodperc alacsony hőfokon való melegítés (nem forralom fel!) után óvatosan belecsurgatom a krémbe, és alaposan elvegyítem a masszában. A töltelék felét rákanalazom az alsó réteg piskótára, elegyengetem rajta, majd rárakosgatom a maradék beáztatott babapiskótát, amire a maradék krém kerül.
  4. Elsimítom a tetejét, és fóliával lefedve hűtőszekrénybe helyezem. Néhány órányi hűtés után forróvizes késsel szeletelem. Tetszés szerint díszíthető gyümölccsel, kakaóporral meghintve, vagy akár csokireszelékkel, de díszítés nélkül is megállja a helyét.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook