Hajtogatott káposztás pogácsa

Hajtogatott káposztás pogácsa

Hajtogatott káposztás pogácsa

Hajtogatott káposztás pogácsa
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. 1 dl langyos tej
  2. 1 teáskanál cukor
  3. 2,5 dkg élesztő
  4. ½ kg liszt
  5. 1 pohár kefir
  6. 1 tojás
  7. 1 csapott evőkanál só
  8. 2 kg káposzta
  9. kevés olaj
  10. só, bors ízlés szerint
  11. 20 dkg margarin
Kenni
  1. 1 felvert tojás
Tetejére
  1. reszelt sajt, vagy szezámmag
Elkészítési javaslat
  1. A cukrot elkeverjük a langyos tejben, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva kb. negyed óra alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a tojást és a sót. Az összetevőkből lágy tésztát gyúrunk. Letakarjuk, és fél órát kelesztjük.
  3. A káposztát lereszeljük, lesózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Kihűtjük.
  4. A margarint kikeverjük és a kihűlt káposztához adjuk.
  5. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és rákenjük a margarinos káposztát. Feltekerjük, mint a bejglit, majd a két végét középre hajtjuk. Letakarva újabb fél óráig pihentetjük.
  6. A hajtogatást fél órás időközönként még kétszer megismételjük. (csak hajtogatni kell). Végül két ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és egy kb. 4 cm-s szaggatóval kiszaggatjuk.
  7. A tojást villával felverjük, és megkenjük vele a pogácsák tetejét. Ízlés szerint reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 190°C-on kb. fél óráig sütjük. Frissen a legjobb.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/