Hajtogatott káposztás pogácsa
Hajtogatott káposztás pogácsa
Fincsi.hu
2017-02-16 14:24:33
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- 1 dl langyos tej
- 1 teáskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- ½ kg liszt
- 1 pohár kefir
- 1 tojás
- 1 csapott evőkanál só
- 2 kg káposzta
- kevés olaj
- só, bors ízlés szerint
- 20 dkg margarin
Kenni
- 1 felvert tojás
Tetejére
- reszelt sajt, vagy szezámmag
Elkészítési javaslat
- A cukrot elkeverjük a langyos tejben, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva kb. negyed óra alatt felfuttatjuk.
- A lisztet tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a tojást és a sót. Az összetevőkből lágy tésztát gyúrunk. Letakarjuk, és fél órát kelesztjük.
- A káposztát lereszeljük, lesózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Kihűtjük.
- A margarint kikeverjük és a kihűlt káposztához adjuk.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk, és rákenjük a margarinos káposztát. Feltekerjük, mint a bejglit, majd a két végét középre hajtjuk. Letakarva újabb fél óráig pihentetjük.
- A hajtogatást fél órás időközönként még kétszer megismételjük. (csak hajtogatni kell). Végül két ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és egy kb. 4 cm-s szaggatóval kiszaggatjuk.
- A tojást villával felverjük, és megkenjük vele a pogácsák tetejét. Ízlés szerint reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 190°C-on kb. fél óráig sütjük. Frissen a legjobb.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/