Házi meggyfagyi

Házi meggyfagyi

Házi meggyfagyi

Házi meggyfagyi
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 3 dl meggylé (befőtt leve)
  2. 3 dl tejszín
  3. 2 tojássárgája
  4. 40 dkg magozott meggy
  5. 2-3 ek. cukor
Elkészítési javaslat
  1. A meggylét felforralom, majd félreteszem hűlni. A meggyet kimagozom, majd robotgéppel durvára aprítom a meggyhúst.
  2. Egy másik lábosban felmelegítem a tejszínt, majd lehúzom a tűzről. A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd állandó kevergetés közepette hozzáöntöm a forró tejszínt. Az egészet visszaöntöm a lábosba, és lassú tűzön, gyakran kevergetve felfőzöm, míg besűrűsödik.
  3. A meggyhúst a kihűlt gyümölcsléhez öntöm, és összekeverem a kihűlt tejszínes krémmel.
  4. Ezután fagyigépbe öntöm, és a használati utasítás szerint fagyasztom.
Megjegyzések
  1. Gép nélkül is elkészíthető, ilyenkor hűtés közben nekünk kell kevergetni a masszát kb. 20-25 percenként.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/