Házi meggyfagyi
2017.02.16 | 7:13
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Házi meggyfagyi
Fincsi.hu
2017-02-16 08:28:01
Nyomtatás
Hozzávalók
- 3 dl meggylé (befőtt leve)
- 3 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 40 dkg magozott meggy
- 2-3 ek. cukor
Elkészítési javaslat
- A meggylét felforralom, majd félreteszem hűlni. A meggyet kimagozom, majd robotgéppel durvára aprítom a meggyhúst.
- Egy másik lábosban felmelegítem a tejszínt, majd lehúzom a tűzről. A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd állandó kevergetés közepette hozzáöntöm a forró tejszínt. Az egészet visszaöntöm a lábosba, és lassú tűzön, gyakran kevergetve felfőzöm, míg besűrűsödik.
- A meggyhúst a kihűlt gyümölcsléhez öntöm, és összekeverem a kihűlt tejszínes krémmel.
- Ezután fagyigépbe öntöm, és a használati utasítás szerint fagyasztom.
Megjegyzések
- Gép nélkül is elkészíthető, ilyenkor hűtés közben nekünk kell kevergetni a masszát kb. 20-25 percenként.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/