Jéghideg eperhab babapiskótával

Jéghideg eperhab babapiskótával

Jéghideg eperhab babapiskótával

Jéghideg eperhab babapiskótával
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
4 hr
Teljes elkészítési idő
4 hr
Hozzávalók
  1. 1 csomag babapiskóta
  2. 2 dl natúr joghurt
  3. 2 dl tejszín (habbá verve)
  4. 100 g friss vagy fagyasztott eper
  5. 50 g cukor
  6. 1 púpozott tk. zselatinpor
  7. 0,5 dl hideg víz
Elkészítési javaslat
  1. Az eperkrémhez a gyümölcsöt botmixerrel pépesítem, majd cukorral és joghurttal elkeverem. A tejszínhabot óvatosan beleforgatom az epres masszába.
  2. A zselatinport hideg vízben áztatom egy rövid ideig, majd olvadásig melegítem, és nagyon finoman belecsorgatom a gyümölcsmasszába, és alaposan elkeverem benne.
  3. Egy őzgerincformát kibélelek folpacckal, és a falát kirakom babapiskótával. A kész krémet a piskótával bélelt formába öntöm, a tetejét szintén babapiskótával fedem be. Fóliával lefedve minimum 3-4 órára fagyasztóba teszem dermedni.
  4. A fagyasztóból kivéve néhány percig szobahőmérsékleten állni hagyom, a tetejét friss eperrel díszítem, majd szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/