Kandírozott ibolya

Kandírozott ibolya
Tortákat díszíthetünk vele, édességeket tehetünk izgalmasabbá a mennyei aromájú cukrozott virágokkal. De nem csupán díszítésére kiváló, hiszen remek nassolnivaló válhat a cukorköpenybe rejtett ibolyából.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. kinyílt ibolyavirág
  2. porcukor
  3. 1 tojásfehérje (szalmonella ellen kezelt tojásból)
Elkészítési javaslat
  1. A szárastól leszedett (így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni) ibolyákat langyos vízben nagyon óvatosan leöblögetem, papírtörlőre szedem, és megszárítom.
  2. A tojásfehérjét egy villával éppen hogy csak fellazítom. A teljesen kinyílt virágokat száruknál fogva egyenként belemártogatom a tojásfehérjébe, majd a felesleget lerázogatom róluk. Ezt követően meghempergetem őket porcukorban.
  3. A virágokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, és egy-két napig szobahőmérsékleten, jól szellőző helyen szárítom, majd egyenként leszedegetem őket a papírról, és a szárukat lecsippentem. Légmenetesen lezárt üvegben, vagy fémdobozban több hónapig is eláll.
Megjegyzések
  1. Ha türelmesebbek vagyunk, akkor a szirmokat egy nagyon vékony fejű ecsettel is bekenegethetjük, mert így sokkal jobban kivehető lesz a virág formája.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/