Kandírozott ibolya
2017.02.16 | 8:43
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Kandírozott ibolya
Fincsi.hu
2017-02-16 09:58:09
Tortákat díszíthetünk vele, édességeket tehetünk izgalmasabbá a mennyei aromájú cukrozott virágokkal. De nem csupán díszítésére kiváló, hiszen remek nassolnivaló válhat a cukorköpenybe rejtett ibolyából.
Nyomtatás
Hozzávalók
- kinyílt ibolyavirág
- porcukor
- 1 tojásfehérje (szalmonella ellen kezelt tojásból)
Elkészítési javaslat
- A szárastól leszedett (így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni) ibolyákat langyos vízben nagyon óvatosan leöblögetem, papírtörlőre szedem, és megszárítom.
- A tojásfehérjét egy villával éppen hogy csak fellazítom. A teljesen kinyílt virágokat száruknál fogva egyenként belemártogatom a tojásfehérjébe, majd a felesleget lerázogatom róluk. Ezt követően meghempergetem őket porcukorban.
- A virágokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, és egy-két napig szobahőmérsékleten, jól szellőző helyen szárítom, majd egyenként leszedegetem őket a papírról, és a szárukat lecsippentem. Légmenetesen lezárt üvegben, vagy fémdobozban több hónapig is eláll.
Megjegyzések
- Ha türelmesebbek vagyunk, akkor a szirmokat egy nagyon vékony fejű ecsettel is bekenegethetjük, mert így sokkal jobban kivehető lesz a virág formája.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/