Kapros túrós lepény
2017.02.16 | 11:53
Beküldve:Kelt tészta, Összes, Túrós vagy rizses
Kapros túrós lepény
Fincsi.hu
2017-02-16 13:07:40
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Kelt tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 g friss élesztő
- 1 egész tojás
- 5 dkg vaj
- 1,5-2 dl tej
- 2 dkg cukor
- csipetnyi só
Töltelékhez
- 50 dkg túró
- 2 egész tojás
- 1 kanál búzadara
- kapor apróra vágva (ízlés szerint)
Elkészítési javaslat
- A tej egy részét meglangyosítom, beleszórom a kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatom. A lisztet egy nagy tálba szitálom, és a tejes élesztőt a közepébe öntöm. Hozzáadom az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a maradék tejet és a sót is.
- A hozzávalókat alaposan összegyúrom, és addig dagasztom, míg a tészta az edény falától el nem válik. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztem.
- Közben a túrót áttöröm, és a tojássárgájával, búzadarával összekeverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a túróba forgatom. A kaprot finomra vágom, és a túrókrémhez keverem.
- A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtom és vajjal bekent tepsibe helyezem. A túrós masszát elsimítom a tetején, és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen 160), kb. 30-35 percig sütöm. Kockára vágva kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/