Kapros túrós lepény

Kapros túrós lepény

Kapros túrós lepény

Kapros túrós lepény
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Kelt tésztához
  1. 25 dkg liszt
  2. 15 g friss élesztő
  3. 1 egész tojás
  4. 5 dkg vaj
  5. 1,5-2 dl tej
  6. 2 dkg cukor
  7. csipetnyi só
Töltelékhez
  1. 50 dkg túró
  2. 2 egész tojás
  3. 1 kanál búzadara
  4. kapor apróra vágva (ízlés szerint)
Elkészítési javaslat
  1. A tej egy részét meglangyosítom, beleszórom a kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatom. A lisztet egy nagy tálba szitálom, és a tejes élesztőt a közepébe öntöm. Hozzáadom az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a maradék tejet és a sót is.
  2. A hozzávalókat alaposan összegyúrom, és addig dagasztom, míg a tészta az edény falától el nem válik. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztem.
  3. Közben a túrót áttöröm, és a tojássárgájával, búzadarával összekeverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a túróba forgatom. A kaprot finomra vágom, és a túrókrémhez keverem.
  4. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtom és vajjal bekent tepsibe helyezem. A túrós masszát elsimítom a tetején, és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen 160), kb. 30-35 percig sütöm. Kockára vágva kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/