Madártej szelet

Madártej szelet

Madártej szelet

Madártej szelet
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Sütési idő
10 min
Tésztához
  1. 8 tojásfehérje
  2. 6 ek. kristálycukor
  3. 4 ek. finomliszt
  4. 4 ek. rétesliszt
  5. 1 tk. sütőpor
Krémhez
  1. 8 tojássárgája
  2. 5 ek. cukor
  3. 5 ek. finomliszt
  4. 1 cs. vaníliás cukor
  5. 4 dl tej
  6. 180 g margarin
  7. 80 g porcukor
  8. 3 dl habtejszín
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, beleszitálom a kétféle lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel óvatosan elvegyítem a habbal. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, elegyengetem a masszát, és 8-10 perc alatt nagyon alacsony hőfokon (160 fok) megsütöm. A sütőben hagyom pihentetni néhány percig.
  2. A krémhez a tojássárgáját kikeverem a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, és felöntöm a tejjel, majd sűrű krémet főzök. A margarint alaposan kikeverem a porcukorral, majd a kihűlt krémhez adom, és a teljesen kihűlt tészta tetejére simítom. A tejszínt felverem, és végül a krém tetejére egyengetem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/