Mazsolás kuglóf
Mazsolás kuglóf
Fincsi.hu
2017-02-13 16:25:14
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 250 ml langyos tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg mazsola
- reszelt citromhéj
- egy csipetnyi só
- 1 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítési javaslat
- A vajat felolvasztjuk és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját is, és összedolgozzuk az anyagokat. Hozzáadjuk az élesztőt (amit fél dl langyos tejben, csipetnyi cukorral előzőleg felfuttatunk), a maradék tejet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és mindezeket robotgéppel jó alaposan összedolgozzuk. Puha tésztát kapunk.
- Meleg helyen, letakarva kb. 50 percig kelesztjük (amíg kétszeresére nem dagad). Ezután még egyszer átdolgozzuk és közben hozzáadjuk a megmosott mazsolát is.
- A kuglófformát margarinnal kikenjük, liszttel vagy morzsával körbe szórjuk, beleöntjük a tésztát, és letakarva egészen addig kelesztjük, míg szépen ki nem tölti a sütőformát.
- A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, majd középső rácson kb. fél órán át sütjük. Hústűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Sütés után kivesszük a sütőből, 10 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk. A kész kuglóf tetejét gazdagon meghintjük porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/