Mazsolás kuglóf

Mazsolás kuglóf

Mazsolás kuglóf

Mazsolás kuglóf
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. 40 dkg liszt
  2. 8 dkg vaj
  3. 8 dkg porcukor
  4. 3 tojássárgája
  5. 250 ml langyos tej
  6. 2 dkg élesztő
  7. 5 dkg mazsola
  8. reszelt citromhéj
  9. egy csipetnyi só
  10. 1 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítési javaslat
  1. A vajat felolvasztjuk és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját is, és összedolgozzuk az anyagokat. Hozzáadjuk az élesztőt (amit fél dl langyos tejben, csipetnyi cukorral előzőleg felfuttatunk), a maradék tejet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és mindezeket robotgéppel jó alaposan összedolgozzuk. Puha tésztát kapunk.
  2. Meleg helyen, letakarva kb. 50 percig kelesztjük (amíg kétszeresére nem dagad). Ezután még egyszer átdolgozzuk és közben hozzáadjuk a megmosott mazsolát is.
  3. A kuglófformát margarinnal kikenjük, liszttel vagy morzsával körbe szórjuk, beleöntjük a tésztát, és letakarva egészen addig kelesztjük, míg szépen ki nem tölti a sütőformát.
  4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, majd középső rácson kb. fél órán át sütjük. Hústűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Sütés után kivesszük a sütőből, 10 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk. A kész kuglóf tetejét gazdagon meghintjük porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/