Orosz túrós kocka

Orosz túrós kocka

Orosz túrós kocka

Orosz túrós kocka
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
A gyúrt tésztához
  1. 400 g liszt
  2. 250 g vaj
  3. 150 g porcukor
  4. 2 egész tojás
  5. 2 tk. sütőpor
  6. 3 ek. kakaópor
Túrós krémhez
  1. 500 g sovány túró
  2. 50 g olvasztott vaj
  3. 150 g porcukor
  4. 3 egész tojás
  5. 1 ek. citromlé
  6. 1 cs. főzni való vaníliás pudingpor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverem. A vajat és a cukrot habosra keverem, majd beledolgozom a tojásokat is, végül összedolgozom a lisztes keverékkel.
  2. A krémhez a túrót a porcukorral, citromlével, tojásokkal és a pudingporral krémesre keverem, majd beledolgozom a megolvasztott vajat.
  3. A tészta kétharmadát lisztezett gyúródeszkán kinyújtom, és beleegyengetem a tepsibe. A krémet a tésztára simítom. A maradék tésztából kis darabokat tépkedek, és eloszlatom a túrós masszán.
  4. 175 fokra előmelegített (légkeverésen 160 fok) sütőben 35-40 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/