Pizzás csiga

Pizzás csiga

Pizzás csiga

Pizzás csiga
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. 20 g élesztő
  2. 2 dl langyos tej
  3. fél mokkáskanál cukor
  4. 300 g finomliszt
  5. fél mokkáskanál tengeri só
  6. 3 evőkanál olaj
Töltelékhez
  1. 1 nagyobb doboz sertésmájkrém
  2. 50 g reszelt sajt
  3. 10 dkg paradicsomsűrítmény
  4. 1 fej vöröshagyma felaprítva
  5. 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  6. 3 ek. olívaolaj
  7. 1,5 dl víz
  8. só, oregánó
  9. kevéske cukor
Tetejére
  1. reszelt sajt
Elkészítési javaslat
  1. A langyos tejben elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, majd felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót és az olajat, majd beledolgozom a felfuttatott élesztőt is, és alaposan kidolgozom a tésztát. Duplájára kelesztem.
  2. Miután megkelt, a tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtom, megkenem a töltelékkel és feltekerve hűvös helyen pihentetem kb. 1 órán át.
  3. A töltelékhez az olívaolajon megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a paradicsomsűrítményt. Ízlés szerint sóval, oregánóval és cukorral ízesítem. Hozzáadom a vizet is, és addig főzöm, amíg sűrű szószt kapok. Miután kész, lehúzom a tűzről, és hagyom kihűlni.
  4. A tekercsből 1 cm vastag szeleteket vágok, és egy kivajazott tepsibe rakosgatom őket egymástól egy cm távolságra. A tetejüket megszórom reszelt sajttal, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/