Pizzás csiga
Pizzás csiga
Fincsi.hu
2017-02-16 14:27:09
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- 20 g élesztő
- 2 dl langyos tej
- fél mokkáskanál cukor
- 300 g finomliszt
- fél mokkáskanál tengeri só
- 3 evőkanál olaj
Töltelékhez
- 1 nagyobb doboz sertésmájkrém
- 50 g reszelt sajt
- 10 dkg paradicsomsűrítmény
- 1 fej vöröshagyma felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 3 ek. olívaolaj
- 1,5 dl víz
- só, oregánó
- kevéske cukor
Tetejére
- reszelt sajt
Elkészítési javaslat
- A langyos tejben elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, majd felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót és az olajat, majd beledolgozom a felfuttatott élesztőt is, és alaposan kidolgozom a tésztát. Duplájára kelesztem.
- Miután megkelt, a tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtom, megkenem a töltelékkel és feltekerve hűvös helyen pihentetem kb. 1 órán át.
- A töltelékhez az olívaolajon megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a paradicsomsűrítményt. Ízlés szerint sóval, oregánóval és cukorral ízesítem. Hozzáadom a vizet is, és addig főzöm, amíg sűrű szószt kapok. Miután kész, lehúzom a tűzről, és hagyom kihűlni.
- A tekercsből 1 cm vastag szeleteket vágok, és egy kivajazott tepsibe rakosgatom őket egymástól egy cm távolságra. A tetejüket megszórom reszelt sajttal, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/