Porhanyós diós pite
2017.02.16 | 8:58
Beküldve:Omlós tészta, Összes
Porhanyós diós pite
Fincsi.hu
2017-02-16 10:13:21
Nyomtatás
Sütési idő
18 min
Hozzávalók
- Tésztához
- 20 dkg liszt
- 14 dkg vaj (és egy kevés a tepsi kenéshez)
- 3 tojás sárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 ek. citromlé
- Diós masszához
- 14 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje kemény habja
- 1 cs. vaníliás cukor
- baracklekvár a diós krém alá
Elkészítési javaslat
- A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, majd lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtom. Belesimítom egy kivajazott , lisztezett közepes méretű tepsibe, majd lekenem a baracklekvárral.
- A töltelékhez egy csipet sóval felverem a tojáshabot, és könnyedén beleforgatom a porcukrot, a vaníliás cukrot valamint a darált diót. Az egészet a lekvárral megkent tésztára egyengetem.
- 160 fokra (gázsütőben) előmelegített sütőben kb. 18-20 percig sütöm. Akkor jó, ha a tetején a tojáshab picit megbarnul és ropogós lesz.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/