Porhanyós diós pite

Porhanyós diós pite

Porhanyós diós pite

Porhanyós diós pite
Nyomtatás
Sütési idő
18 min
Sütési idő
18 min
Hozzávalók
  1. Tésztához
  2. 20 dkg liszt
  3. 14 dkg vaj (és egy kevés a tepsi kenéshez)
  4. 3 tojás sárgája
  5. 10 dkg porcukor
  6. 1 csipet szódabikarbóna
  7. 1 ek. citromlé
  8. Diós masszához
  9. 14 dkg darált dió
  10. 20 dkg porcukor
  11. 3 tojásfehérje kemény habja
  12. 1 cs. vaníliás cukor
  13. baracklekvár a diós krém alá
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, majd lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtom. Belesimítom egy kivajazott , lisztezett közepes méretű tepsibe, majd lekenem a baracklekvárral.
  2. A töltelékhez egy csipet sóval felverem a tojáshabot, és könnyedén beleforgatom a porcukrot, a vaníliás cukrot valamint a darált diót. Az egészet a lekvárral megkent tésztára egyengetem.
  3. 160 fokra (gázsütőben) előmelegített sütőben kb. 18-20 percig sütöm. Akkor jó, ha a tetején a tojáshab picit megbarnul és ropogós lesz.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/