Rumos csokoládészelet
2017.02.16 | 1:02
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Rumos csokoládészelet
Fincsi.hu
2017-02-16 14:14:47
Nyomtatás
Hozzávalók
- 3-4 evőkanál kakaópor
- 500 g darált keksz
- 250 g margarin
- 200 g kristálycukor
- 2 dl tej
- rum (ízlés szerint)
Csokimázhoz
- 100 g tortabevonó
- 2 evőkanál vaj
Elkészítési javaslat
- A margarint, a cukrot és a tejet egy lábasba teszem, és kevergetve addig melegítem, amíg a margarin és a cukor felolvad. A darált kekszet összekeverem a kakaóporral. A tejes masszát ráöntöm a kakaóval elkevert kekszre és belekeverem a rumot is.
- A masszát alaposan összedolgozom és egy nagyobb jénai tálba nyomkodom. Amíg elkészítem a mázat, addig beteszem a hűtőbe.
- A csokit vízfürdő felett felolvasztom a vajjal együtt, majd ráfolyatom a lehűlt kekszmasszára, egyenletesen eloszlatom a tetején, majd tálalásig hűtőbe teszem.
Megjegyzések
- Ha szép szeleteket szeretnénk kapni, forró vízbe mártott késsel vágjuk fel.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/