Rumos csokoládészelet

Rumos csokoládészelet

Rumos csokoládészelet

Rumos csokoládészelet
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 3-4 evőkanál kakaópor
  2. 500 g darált keksz
  3. 250 g margarin
  4. 200 g kristálycukor
  5. 2 dl tej
  6. rum (ízlés szerint)
Csokimázhoz
  1. 100 g tortabevonó
  2. 2 evőkanál vaj
Elkészítési javaslat
  1. A margarint, a cukrot és a tejet egy lábasba teszem, és kevergetve addig melegítem, amíg a margarin és a cukor felolvad. A darált kekszet összekeverem a kakaóporral. A tejes masszát ráöntöm a kakaóval elkevert kekszre és belekeverem a rumot is.
  2. A masszát alaposan összedolgozom és egy nagyobb jénai tálba nyomkodom. Amíg elkészítem a mázat, addig beteszem a hűtőbe.
  3. A csokit vízfürdő felett felolvasztom a vajjal együtt, majd ráfolyatom a lehűlt kekszmasszára, egyenletesen eloszlatom a tetején, majd tálalásig hűtőbe teszem.
Megjegyzések
  1. Ha szép szeleteket szeretnénk kapni, forró vízbe mártott késsel vágjuk fel.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/