Rumos-kókuszos csokigolyók

Rumos-kókuszos csokigolyók

Rumos-kókuszos csokigolyók

Rumos-kókuszos csokigolyók
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 90 g darabolt félédes csoki
  2. 90 g darabolt tejcsoki
  3. 30 g őrölt mandula
  4. 1,5 dl habtejszín (magas zsírtartalmú)
  5. 60 g sótlan vaj
  6. 2 evőkanál fehér rum
Megforgatni
  1. 30 g pirított kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
  1. A csokoládékat egy hőálló tálban gőz fölött megolvasztom. A gőzről levéve simára keverem a vajjal. Belekeverem a tejszínt, a mandulát, a fehér rumot, majd hűtőbe teszem, míg megszilárdul.
  2. Ha már megdermedt a massza, akkor kisebb méretű golyókat formázok, és tányérra rakosgatva további egy órára hűtőszekrénybe teszem.
  3. Végül pirított kókuszreszelékben megforgatom a golyókat. Tálalásig jól záródó dobozban hűtőben tárolom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook