Tojáshabos almatorta

Tojáshabos almatorta

Tojáshabos almatorta

Tojáshabos almatorta
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Omlós tésztához
  1. 4 tojássárgája
  2. 280 g liszt
  3. 120g cukor
  4. 140 g margarin
  5. csipetnyi só
A töltelékhez
  1. kb. 4 db alma (vagy annyi, hogy szeletelve befedje a tortát)
  2. 100 g sárgabaracklekvár
  3. 4 tojásfehérje
  4. porcukor
  5. fahéjas porcukor ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozom, kis cipót formálok, és fóliába csomagolva egy órára hűtőbe teszem.
  2. Az almákat megmosom, meghámozom, és vékony szeletekre vágom. A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtom, és kibélelek vele egy lapos peremű tortaformát. Villával megszurkálom, és vékonyan megkenem a lekvárral.
  3. Az almaszeleteket szorosan egymás mellé rakosgatom, és meghintem fahéjas porcukorral. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 20-25 percig sütöm, majd kiveszem, és egy picit hűlni hagyom.
  4. Közben kemény habbá verem a fehérjét, és a kihűlt tortára kenegetem egy lapos késsel. Visszateszem a sütőbe, és kb még 10 percig sütöm, hogy a tojáshab is szépen megpiruljon.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/