Túró rudi szelet

Túró rudi szelet

Túró rudi szelet

Túró rudi szelet
Nyomtatás
Tésztához
  1. 240 g liszt
  2. 150 g margarin
  3. 1 tojás sárgája
  4. 1 ek. cukor
  5. 2 ek. kakaó
  6. 1 dl tejföl
  7. csipetnyi szódabikarbóna
Töltelékhez
  1. 500 g túró
  2. 4 tojás sárgája
  3. 100 g mazsola
  4. 3 ek. búzadara
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. reszelt citromhéj
  7. 200 g porcukor
  8. a tojások kemény habja
Mázhoz
  1. 200 g porcukor
  2. 3 ek. kakaó
  3. 50 g vaj
  4. 3 ek. forró víz
Elkészítési javaslat
  1. Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat. Nem baj, ha a tészta lóg a forma oldalán, mert a töltelékre vissza kell majd hajtani.
  2. A tölteléket alaposan összedolgozom, beletöltöm a formákba, és ráhajtom a lelógó tészta széleket.
  3. Előmelegített sütőben,közepes hőfokon megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha kihűlt, kiborítom egy tálcára. Közben elkészítem a mázat. A csokimázhoz a hozzávalókat jól összeforralom, kicsit hűlni hagyom, végül a gerincformából kiborított, kicsit már kihűlt süteményt megkenem vele.
  4. Miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel tetszés szerinti szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/