Túrós pite

Túrós pite

Túrós pite

Túrós pite
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Omlós tésztához
  1. 400 g liszt
  2. 1 csomag sütőpor
  3. 200 g hideg vaj
  4. 2 tojás sárgája
  5. tejföl (kb 1 dl)
  6. 4 evőkanál cukor
  7. 2 evőkanál reszelt citromhéj és lé
  8. 1 csipetnyi só
Túrótöltelékhez
  1. 500 g túró
  2. 1 citrom reszelt héja
  3. 150 g porcukor
  4. 1 csomag vaníliás cukor
  5. 2 db tojás
  6. (ízlés szerint mazsola)
Elkészítési javaslat
  1. A sütőport elvegyítem a liszttel, gyors mozdulatokkal elmorzsolom a hideg vajjal, majd hozzáadom a többi hozzávalót is. Annyi tejfölt adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak.
  2. A tésztát két részre osztom, cipót formálok, és legalább egy órán keresztül hűtőben pihentetem.
  3. Közben elkészítem a tölteléket. A túrót áttöröm, és összedolgozom a tojások sárgájával, a kétféle cukorral, hozzákeverem a reszelt citromhéjat, végül óvatosan beleforgatom a tojások felvert habját.
  4. A cipókat két lapra nyújtom, az egyiket kivajazott, lisztezett, közepes méretű tepsibe egyengetem, és egyenletesen eloszlatom rajta a túrós tölteléket.
  5. Ezután befedem a másik lappal, és megkenem felvert tojásfehérjével, majd megszurkálom meg villával. 180 °C –ra előmelegített sütőben (légkeverésesnél 160°C) , kb. 35-40 perc alatt megsütöm.
  6. Miután kihűlt, kockákra szeletelem, és porcukorral(vaníliás cukorral) meghintve kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/