Túrós pite
2017.02.16 | 11:59
Beküldve:Omlós tészta, Összes, Túrós vagy rizses
Túrós pite
Fincsi.hu
2017-02-16 13:14:07
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Omlós tésztához
- 400 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 200 g hideg vaj
- 2 tojás sárgája
- tejföl (kb 1 dl)
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál reszelt citromhéj és lé
- 1 csipetnyi só
Túrótöltelékhez
- 500 g túró
- 1 citrom reszelt héja
- 150 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- (ízlés szerint mazsola)
Elkészítési javaslat
- A sütőport elvegyítem a liszttel, gyors mozdulatokkal elmorzsolom a hideg vajjal, majd hozzáadom a többi hozzávalót is. Annyi tejfölt adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak.
- A tésztát két részre osztom, cipót formálok, és legalább egy órán keresztül hűtőben pihentetem.
- Közben elkészítem a tölteléket. A túrót áttöröm, és összedolgozom a tojások sárgájával, a kétféle cukorral, hozzákeverem a reszelt citromhéjat, végül óvatosan beleforgatom a tojások felvert habját.
- A cipókat két lapra nyújtom, az egyiket kivajazott, lisztezett, közepes méretű tepsibe egyengetem, és egyenletesen eloszlatom rajta a túrós tölteléket.
- Ezután befedem a másik lappal, és megkenem felvert tojásfehérjével, majd megszurkálom meg villával. 180 °C –ra előmelegített sütőben (légkeverésesnél 160°C) , kb. 35-40 perc alatt megsütöm.
- Miután kihűlt, kockákra szeletelem, és porcukorral(vaníliás cukorral) meghintve kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/