Vaníliás mézes szelet

Vaníliás mézes szelet

Vaníliás mézes szelet

Vaníliás mézes szelet
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. 400 g finomliszt
  2. 200 g porcukor
  3. 50 g vaj
  4. 2 tojás
  5. 2 evőkanál méz
  6. 2 evőkanál kakaópor
  7. 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  8. 1 kk. őrölt fahéj
Krémhez
  1. 2 csomag vaníliás pudingpor
  2. 6 dl tej
  3. 2 dl tejföl
  4. 200 g porcukor
  5. 250 g vaj vagy margarin
  6. 1 cs. vaníliás cukor
  7. 1 kk. őrölt fahéj
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához gőz felett megolvasztom a vajat, majd hozzákeverem a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat is, és addig kevergetem, míg egyneművé nem válik. Végül hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és alaposan összegyúrom a tésztát. Folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem.
  2. Amíg hűl, elkészítem a krémet. A pudingporokat 1-2 evőkanál tejjel simára keverem, majd a maradék tejjel sűrűre főzöm. A margarint kikeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral, és a fahéjjal együtt a teljesen kihűlt pudinghoz keverem. (Ha túl sűrű lenne a krém, a tejföllel lazíthatjuk.)
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztom, és egyenként vékony lapokat nyújtok, villával megszurkálom, hogy ne hólyagosodjon fel sütés közben. Lisztezett, zsírozott tepsi hátulján 170 fokon, kb. 8 – 10 perc alatt készre sütöm (a mézes lapok nagyon gyorsan megsülnek!).
  4. A lapokat megtöltöm a krémmel, és egy éjszakát állni hagyom. Másnap megpuhul, és szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzések
  1. Porcukor helyett olvasztott csokival is díszíthetjük a tetejét. 10 dkg olvasztott csokoládét gőz fölött vajjal felolvasztunk, és a megtöltött sütemény tetejére simítjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/