Vaníliás mézes szelet
2017.02.16 | 8:37
Beküldve:Krémes sütik, Omlós tészta, Összes
Vaníliás mézes szelet
Fincsi.hu
2017-02-16 09:52:05
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- 400 g finomliszt
- 200 g porcukor
- 50 g vaj
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 kk. őrölt fahéj
Krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 2 dl tejföl
- 200 g porcukor
- 250 g vaj vagy margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 kk. őrölt fahéj
Elkészítési javaslat
- A tésztához gőz felett megolvasztom a vajat, majd hozzákeverem a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat is, és addig kevergetem, míg egyneművé nem válik. Végül hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és alaposan összegyúrom a tésztát. Folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem.
- Amíg hűl, elkészítem a krémet. A pudingporokat 1-2 evőkanál tejjel simára keverem, majd a maradék tejjel sűrűre főzöm. A margarint kikeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral, és a fahéjjal együtt a teljesen kihűlt pudinghoz keverem. (Ha túl sűrű lenne a krém, a tejföllel lazíthatjuk.)
- A tésztát 3 egyenlő részre osztom, és egyenként vékony lapokat nyújtok, villával megszurkálom, hogy ne hólyagosodjon fel sütés közben. Lisztezett, zsírozott tepsi hátulján 170 fokon, kb. 8 – 10 perc alatt készre sütöm (a mézes lapok nagyon gyorsan megsülnek!).
- A lapokat megtöltöm a krémmel, és egy éjszakát állni hagyom. Másnap megpuhul, és szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzések
- Porcukor helyett olvasztott csokival is díszíthetjük a tetejét. 10 dkg olvasztott csokoládét gőz fölött vajjal felolvasztunk, és a megtöltött sütemény tetejére simítjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/