Almás diós kevert sütemény
2017.02.17 | 9:48
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Almás diós kevert sütemény
Fincsi.hu
2017-02-09 13:04:08
Könnyen elkészíthető kevert sütemény. Önmagában is nagyon finom, de egy csésze tejjel még ütősebb.
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
- - 4 egész tojás
- - 25 dkg porcukor
- - 2 dl étolaj
- - 10 dkg darált dió
- - 10 dkg mazsola
- - 40 dkg reszelt alma
- - 1 tk. fahéj
- - 1 cs. vaníliás cukor
- - 35 dkg liszt
- - 1 cs. sütőpor
Csokimáz (elhagyható)
- - 15 dkg porcukor
- - 2 ek. olaj
- - 2 ek. kakaópor
- - 3 ek. forró víz
Elkészítési javaslat
- A lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitálom. A tojásokat a porcukorral habosra keverem, majd hozzáöntöm az étolajat, a diót, mazsolát, reszelt almát, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Jó alaposan eldolgozom a masszát, végül a lisztes keveréket is beleforgatom, és alaposan elkeverem.
- Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a tészta.
- A tetejét csokimázzal vonom be. A hozzávalókat simára keverem, és egyenletesen rácsorgatom a süti tetejére. Miután a máz megszilárdult, kockákra vágva tálalom.
Megjegyzések
- A csokimáz helyett porcukor is kerülhet a tetejére, de az sem baj, ha mindezek nélkül tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/