Almás diós kevert sütemény

Almás diós kevert sütemény

Almás diós kevert sütemény

Almás diós kevert sütemény
Könnyen elkészíthető kevert sütemény. Önmagában is nagyon finom, de egy csésze tejjel még ütősebb.
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
  1. - 4 egész tojás
  2. - 25 dkg porcukor
  3. - 2 dl étolaj
  4. - 10 dkg darált dió
  5. - 10 dkg mazsola
  6. - 40 dkg reszelt alma
  7. - 1 tk. fahéj
  8. - 1 cs. vaníliás cukor
  9. - 35 dkg liszt
  10. - 1 cs. sütőpor
Csokimáz (elhagyható)
  1. - 15 dkg porcukor
  2. - 2 ek. olaj
  3. - 2 ek. kakaópor
  4. - 3 ek. forró víz
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitálom. A tojásokat a porcukorral habosra keverem, majd hozzáöntöm az étolajat, a diót, mazsolát, reszelt almát, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Jó alaposan eldolgozom a masszát, végül a lisztes keveréket is beleforgatom, és alaposan elkeverem.
  2. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a tészta.
  3. A tetejét csokimázzal vonom be. A hozzávalókat simára keverem, és egyenletesen rácsorgatom a süti tetejére. Miután a máz megszilárdult, kockákra vágva tálalom.
Megjegyzések
  1. A csokimáz helyett porcukor is kerülhet a tetejére, de az sem baj, ha mindezek nélkül tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/