Almás kevert

Almás kevert

Almás kevert

Almás kevert
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Tésztához
  1. 40 dkg cukor
  2. 1 csomag vaníliás cukor
  3. 4 tojás
  4. 1 citrom reszelt héja
  5. 1,5 teáskanál fahéj
  6. 45 dkg reszelt alma
  7. 45 dkg liszt
  8. 1 csomag sütőpor
Tetejére
  1. vagdalt dió
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A citromhéjat és a reszelt almát hozzáadjuk.
  2. A lisztbe vegyítjük a sütőport és a fahéjat, és a masszához dolgozzuk. Nagy, peremes tepsit sütőpapírral bélelünk, belesimítjuk a tésztát, és meghintjük vágott dióval.
  3. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 40 percig sütjük.
  4. Kockára vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/