Almás kevert
Almás kevert
Fincsi.hu
2017-02-17 08:47:42
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Tésztához
- 40 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 teáskanál fahéj
- 45 dkg reszelt alma
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Tetejére
- vagdalt dió
Elkészítési javaslat
- A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A citromhéjat és a reszelt almát hozzáadjuk.
- A lisztbe vegyítjük a sütőport és a fahéjat, és a masszához dolgozzuk. Nagy, peremes tepsit sütőpapírral bélelünk, belesimítjuk a tésztát, és meghintjük vágott dióval.
- Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 40 percig sütjük.
- Kockára vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/