Citromos ricotta krémtorta

Citromos ricotta krémtorta

Citromos ricotta krémtorta

Citromos ricotta krémtorta
Nyomtatás
Sütési idő
55 min
Sütési idő
55 min
Hozzávalók
  1. Tésztához
  2. 6 dkg vaj
  3. 10 dkg keksz (pl. Terefere csokis keksz)
  4. 5 dkg őrölt mandula
  5. Krémhez
  6. 25 dkg dobozos ricotta sajt
  7. 15 dkg naturjoghurt
  8. 3 tojás
  9. 9 dkg cukor
  10. 2 citrom
  11. 1 ek. étkezési keményítő
Elkészítési javaslat
  1. 180 fokon melegítsük elő a sütőt. A kekszet daráljuk le, majd egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és keverjük hozzá a kekszet és a mandulát.
  2. A keveréket nyomkodjuk egy vajjal vékonyan kikent, 20 cm átmérőjű, levehető aljú tortaformába, és tegyük 10 percre a sütőbe.
  3. Ezalatt reszeljük finomra a citromok héját, facsarjuk ki a levét, majd aprító vagy turmixgép segítségével keverjük össze a ricottával, joghurttal, tojással, étkezési keményítővel és a cukorral, míg egynemű nem lesz.
  4. Öntsük a masszát a kekszes alapra. és kb. 45 percig süssük, míg kissé megszilárdul, és szép aranybarna színt kap.
  5. Legalább egy óra hosszáig hagyjuk hűlni a formában, majd egy késsel válasszuk el a tortaforma falától, és helyezzük egy tálra. Várjuk meg, míg teljesen kihűl. Hidegen tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/