Diós kuglóf
Diós kuglóf
Fincsi.hu
2017-02-13 16:31:37
Nyomtatás
Sütési idő
50 min
Tésztához
- 20 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg liszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 1,2 dl tejföl
- 12,5 dkg margarin
Szórni
- porcukor
Elkészítési javaslat
- A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel kb. 4-5 perc.
- A diót és a sütőport a liszthez adjuk, és a tejföllel meg az olvasztott vajjal együtt a cukros tojáshoz keverjük.
- A formát margarinnal kikenjük, zsemlemorzsával behintjük, majd beletöltjük a tésztát.
- Előmelegített sütőben, 175°C-on kb. 50 percig sütjük. Tűvel ellenőrizzük, ha már nem ragad a tészta, akkor kész a süti.
- A formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/