Diós kuglóf

Diós kuglóf

Diós kuglóf

Diós kuglóf
Nyomtatás
Sütési idő
50 min
Sütési idő
50 min
Tésztához
  1. 20 dkg kristálycukor
  2. 3 tojás
  3. 1 csomag vaníliás cukor
  4. 10 dkg darált dió
  5. 15 dkg liszt
  6. 2 kiskanál sütőpor
  7. 1,2 dl tejföl
  8. 12,5 dkg margarin
Szórni
  1. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel kb. 4-5 perc.
  2. A diót és a sütőport a liszthez adjuk, és a tejföllel meg az olvasztott vajjal együtt a cukros tojáshoz keverjük.
  3. A formát margarinnal kikenjük, zsemlemorzsával behintjük, majd beletöltjük a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben, 175°C-on kb. 50 percig sütjük. Tűvel ellenőrizzük, ha már nem ragad a tészta, akkor kész a süti.
  5. A formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/