Erdei gyümölcsös linzertorta

Erdei gyümölcsös linzertorta

Erdei gyümölcsös linzertorta

Erdei gyümölcsös linzertorta
Az ötletet egy zacskó, a mélyhűtőmben várakozó mirelit erdei gyümölcs adta. A többi már jött magától...Nagyon finom lett! Próbáld ki Te is, más gyümölccsel is elkészíthető!
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. - 300 g liszt
  2. - 130 g vaj
  3. - 100 g cukor
  4. - 1 egész tojás
  5. - 1 ek. tejföl
  6. - 1,5 tk. szódabikarbóna
Töltelékhez
  1. - 1 zacskó (kb.450 g) mirelit edei gyümölcs
  2. - 3 ek. cukor
  3. - 1 cs. vaníliás pudingpor
  4. - 2 dl tejszín
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a vajat elmorzsolom a liszttel, és a többi száraz összetevővel. A közepébe mélyedést készítek, beleütöm a tojást és hozzáadom a tejfölt. Alaposan összegyúrom, és folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe teszem pihentetni. Lisztezett deszkán kerek lappá nyújtom.
  2. A töltelékhez a gyümölcsöt egy lábasban lassú tűzön a cukorral együtt felfőzöm, csak annyira, hogy kicsit pépes állaga legyen. Amikor már langyos, hozzákeverem a pudingport, a tejszínt, és ízlés szerint még cukrot (én savanykásabban szeretem).
  3. A tölteléket a tésztára borítom, eloszlatom rajta, és 160 fokon (légkeverésen) kb. 20-25 percig sütöm.
  4. (Ha a tészta széle már nagyon sülne, nyugodtan takard le fóliával, és úgy süsd tovább.)
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/