Gesztenyés alagút

Gesztenyés alagút

Gesztenyés alagút

Gesztenyés alagút
Nyomtatás
Sütési idő
8 min
Sütési idő
8 min
Tésztához
  1. 5 dkg cukor
  2. 7 dkg liszt
  3. 4 tojás
  4. 1 evőkanál jó minőségű kakaópor
  5. fél csomag sütőpor
Töltelék
  1. 25 dkg gesztenye
  2. 1 csomag habfixáló
  3. 4 dl tejszín
  4. 3 dkg porcukor
  5. 2 evőkanál rum
Csokimáz
  1. 3 dkg vaj
  2. 3 dkg porcukor
  3. 20 dkg étcsoki
  4. 1 dl tejszín
  5. 1 evőkanál rum
Elkészítési javaslat
  1. Készítsük el a kakaós piskótát a klasszikus módon. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A kakaós masszába beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és végül a tojások keményre vert habját.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kenjünk belőle egy vékony lapot. Ügyeljünk rá, hogy olyan hosszú legyen, hogy egy őzgerincformát ki tudjunk vele bélelni. 175 fokos sütőben kb. 8 percig süssük.
  3. A gesztenyét keverjük simára a rummal, a tejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük habbá, és dolgozzuk apránként a gesztenyébe.
  4. A krémet a tésztával kibélelt őzgerincformába töltjük, és a tetejét egy piskótalappal befedjük. Néhány órára a hűtőbe helyezzük dermedni.
  5. A máz hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk, majd a kiborított őzgerinc tetejére kenjük. A tetejét gyümölccsel díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/