Gesztenyés alagút
2017.02.17 | 8:53
Beküldve:Krémes sütik, Összes, Piskóta
Gesztenyés alagút
Fincsi.hu
2017-02-17 10:06:24
Nyomtatás
Sütési idő
8 min
Tésztához
- 5 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 evőkanál jó minőségű kakaópor
- fél csomag sütőpor
Töltelék
- 25 dkg gesztenye
- 1 csomag habfixáló
- 4 dl tejszín
- 3 dkg porcukor
- 2 evőkanál rum
Csokimáz
- 3 dkg vaj
- 3 dkg porcukor
- 20 dkg étcsoki
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál rum
Elkészítési javaslat
- Készítsük el a kakaós piskótát a klasszikus módon. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A kakaós masszába beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és végül a tojások keményre vert habját.
- Egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kenjünk belőle egy vékony lapot. Ügyeljünk rá, hogy olyan hosszú legyen, hogy egy őzgerincformát ki tudjunk vele bélelni. 175 fokos sütőben kb. 8 percig süssük.
- A gesztenyét keverjük simára a rummal, a tejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük habbá, és dolgozzuk apránként a gesztenyébe.
- A krémet a tésztával kibélelt őzgerincformába töltjük, és a tetejét egy piskótalappal befedjük. Néhány órára a hűtőbe helyezzük dermedni.
- A máz hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk, majd a kiborított őzgerinc tetejére kenjük. A tetejét gyümölccsel díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/