Gesztenyés-puncsos szelet
2017.02.17 | 8:37
Beküldve:Krémes sütik, Összes
Gesztenyés-puncsos szelet
Fincsi.hu
2017-02-17 09:48:32
Nyomtatás
Tésztához
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 14 dkg darált dió
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Krémhez
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1/2 dl rum
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 puncs pudingpor (főzős)
- 3 dl tej
Mázhoz
- 10 dkg tortabevonó csoki
- 5 dkg vaj
Elkészítési javaslat
- A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.
- A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
- Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.
- A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd két felé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenye masszát, ezt kenjük az alsó lapra.
- A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre és lefedjük a másik lappal.
- A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletre vágva tálalunk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/