Gesztenyés-puncsos szelet

Gesztenyés-puncsos szelet

Gesztenyés-puncsos szelet

Gesztenyés-puncsos szelet
Nyomtatás
Tésztához
  1. 6 tojás
  2. 6 evőkanál porcukor
  3. 14 dkg darált dió
  4. 6 evőkanál liszt
  5. fél csomag sütőpor
Krémhez
  1. 25 dkg margarin
  2. 15 dkg porcukor
  3. 1/2 dl rum
  4. 25 dkg gesztenyemassza
  5. 1 puncs pudingpor (főzős)
  6. 3 dl tej
Mázhoz
  1. 10 dkg tortabevonó csoki
  2. 5 dkg vaj
Elkészítési javaslat
  1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.
  2. A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.
  4. A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd két felé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenye masszát, ezt kenjük az alsó lapra.
  5. A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre és lefedjük a másik lappal.
  6. A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletre vágva tálalunk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/