Kekszes lúdláb

Kekszes lúdláb

Kekszes lúdláb

Kekszes lúdláb
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. 4 tojássárgája
  2. 20 dkg porcukor
  3. 1 csomag vaníliás cukor
  4. 5 evőkanál víz
  5. fél csomag sütőpor
  6. 20 dkg liszt
  7. 4 tojásfehérje felvert habja
Krémhez
  1. 20 dkg darált háztartási keksz
  2. 20 dkg porcukor
  3. 2 dl feketekávé
  4. 20 dkg vaj
  5. 1/2 dl rum
  6. baracklekvár
Elkészítési javaslat
  1. Egy tepsit vékonyan kikenek margarinnal, a sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztom.
  2. A tojássárgáját habosra keverem a kétféle cukorral és a vízzel, majd hozzáadagolom a sütőporos lisztet. A fehérjét a sóval kemény habbá verem, és óvatosan az előbbi masszába forgatom. Mikor egyneművé válik a massza, beleöntöm a tepsibe, és kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
  3. A vajat a cukorral habosra keverem. A kekszet összekeverem a rummal és feketekávéval, majd alaposan összedolgozom a kekszes és a vajas masszát. A kihűlt piskóta tetejét vékonyan megkenem a baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítom a kekszes krémet.
  4. A tetejét csokimázzal díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook