Kekszes lúdláb
Kekszes lúdláb
Fincsi.hu
2017-02-17 07:50:06
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Tésztához
- 4 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál víz
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- 4 tojásfehérje felvert habja
Krémhez
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 2 dl feketekávé
- 20 dkg vaj
- 1/2 dl rum
- baracklekvár
Elkészítési javaslat
- Egy tepsit vékonyan kikenek margarinnal, a sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztom.
- A tojássárgáját habosra keverem a kétféle cukorral és a vízzel, majd hozzáadagolom a sütőporos lisztet. A fehérjét a sóval kemény habbá verem, és óvatosan az előbbi masszába forgatom. Mikor egyneművé válik a massza, beleöntöm a tepsibe, és kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
- A vajat a cukorral habosra keverem. A kekszet összekeverem a rummal és feketekávéval, majd alaposan összedolgozom a kekszes és a vajas masszát. A kihűlt piskóta tetejét vékonyan megkenem a baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítom a kekszes krémet.
- A tetejét csokimázzal díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/