Madártej

Madártej

Madártej

Madártej
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 4 tojássárgája
  2. 5 dl tej
  3. 10 dkg cukor
  4. 1 vaníliarúd (vagy 1 evőkanál vaníliakivonat)
  5. 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
  6. 4 tojásfehérje
  7. csipetnyi só
Elkészítési javaslat
  1. A tojássárgáját kikeverem a cukorral és hozzáadom a félbevágott vaníliarudat. Vízgőz fölött besűrítem a krémet, majd hagyom lehűlni.
  2. A tojásfehérjéket a só hozzáadásával együtt kemény habbá verem, majd a forrásban lévő vízbe kanállal beleszaggattam a habot, és mindkét oldalát fél-fél percig főzöm. A kész habgaluskákat leszűröm, és félreteszem hűlni, és ha a krém is lehűlt ráteszem a galuskákat, és fogyasztásig hűtőbe helyezem.
Megjegyzések
  1. Karamellizált cukorral díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/