Madártej
2017.02.17 | 6:43
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Madártej
Fincsi.hu
2017-02-17 07:57:53
Nyomtatás
Hozzávalók
- 4 tojássárgája
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliarúd (vagy 1 evőkanál vaníliakivonat)
- 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
- 4 tojásfehérje
- csipetnyi só
Elkészítési javaslat
- A tojássárgáját kikeverem a cukorral és hozzáadom a félbevágott vaníliarudat. Vízgőz fölött besűrítem a krémet, majd hagyom lehűlni.
- A tojásfehérjéket a só hozzáadásával együtt kemény habbá verem, majd a forrásban lévő vízbe kanállal beleszaggattam a habot, és mindkét oldalát fél-fél percig főzöm. A kész habgaluskákat leszűröm, és félreteszem hűlni, és ha a krém is lehűlt ráteszem a galuskákat, és fogyasztásig hűtőbe helyezem.
Megjegyzések
- Karamellizált cukorral díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/