Mascarponés túrókocka

Mascarponés túrókocka

Mascarponés túrókocka

Mascarponés túrókocka
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. 200 g liszt
  2. 300 g porcukor
  3. 4 egész tojás
  4. 1 dl olaj
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 1 kk.szódabikarbóna
Krémhez
  1. 500 g túró
  2. 250 g mascarpone
  3. 200 g porcukor
  4. 1 citrom leve és reszelt héja
Elkészítési javaslat
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verem. A 4 tojássárgáját kikeverem a porcukorral és az olajjal, majd hozzáadom a vaníliás cukrot és a szódabikarbónát. Beleszitálom a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a felvert habot is beleforgatom.
  2. A tésztát egy kivajazott tepsibe öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm. Sütés után a sütő ajtaját még 10 percig nem szabad kinyitni!
  3. A mascarponét a cukorral kikeverem, apránként hozzáadom az áttört túrót, majd a citrom levét és a reszelt héját.
  4. Miután kihűlt a piskóta, hosszába félbevágom, és megkenem a krémmel. A tészta tetejét porcukorral, vagy csokimázzal díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/