Nutellás tekercs
2017.02.17 | 8:27
Beküldve:Aprósütemény, Kelt tészta, Összes
Nutellás tekercs
Fincsi.hu
2017-02-17 09:40:23
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Tésztához
- 375 g finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 125 ml langyos tej
- 1 tojásfehérje
- 80 g porcukor
- 50 g lágy vaj
- csipet só
Töltelékhez
- nutellakrém (ízlés szerinti mennyiségben)
Kenéshez
- 1 tojássárgája
- 1 ek. tej
Elkészítési javaslat
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra ( gázsütőnél 2-3. fokozat) előmelegítjük.
- Az élesztőt beledaraboljuk a lisztbe, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan meg nem nő.
- A megkelt tésztát megfelezzük, és enyhén belisztezett gyúródeszkán kb. 30 cm átmérőjű lappá nyújtjuk.
- A tojássárgáját felverjük a tejjel, és mindkét kinyújtott lapot megkenjük a tojásos tejjel. A nutellát egyenletesen eloszlatjuk a lapokon. Mindkét lapot négy részre osztjuk, és a negyedeket további hat egyenlő részre vágjuk fel. A kis lapokat a szélesebb végüktől indulva szorosan feltekerjük, és a maradék tojássárgájával megkenjük.
- A tekercseket a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Az elkészült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/