Nutellás tekercs

Nutellás tekercs

Nutellás tekercs

Nutellás tekercs
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Tésztához
  1. 375 g finomliszt
  2. 2 dkg élesztő
  3. 125 ml langyos tej
  4. 1 tojásfehérje
  5. 80 g porcukor
  6. 50 g lágy vaj
  7. csipet só
Töltelékhez
  1. nutellakrém (ízlés szerinti mennyiségben)
Kenéshez
  1. 1 tojássárgája
  2. 1 ek. tej
Elkészítési javaslat
  1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra ( gázsütőnél 2-3. fokozat) előmelegítjük.
  2. Az élesztőt beledaraboljuk a lisztbe, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan meg nem nő.
  3. A megkelt tésztát megfelezzük, és enyhén belisztezett gyúródeszkán kb. 30 cm átmérőjű lappá nyújtjuk.
  4. A tojássárgáját felverjük a tejjel, és mindkét kinyújtott lapot megkenjük a tojásos tejjel. A nutellát egyenletesen eloszlatjuk a lapokon. Mindkét lapot négy részre osztjuk, és a negyedeket további hat egyenlő részre vágjuk fel. A kis lapokat a szélesebb végüktől indulva szorosan feltekerjük, és a maradék tojássárgájával megkenjük.
  5. A tekercseket a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  6. Az elkészült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/