Pudingos – almás kocka
2017.02.17 | 7:43
Beküldve:Kevertek, Krémes sütik, Összes
Pudingos - almás kocka
Fincsi.hu
2017-02-17 08:55:59
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
- 1 kg nyári alma
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 5 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 13 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 3 dl tejszín
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 3 ek. kávé
- étcsokoládés tortabevonó
Elkészítési javaslat
- Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, majd vékony szeletekre vágjuk. A tepsit alufóliával kibéleljük, és az almaszeleteket sorban belerakosgatjuk. Meghintjük a fahéjjal, pici cukorral, dióval.
- Elkészítjük a vizes piskótatésztát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, lassacskán hozzáadjuk a vizet, majd a sütőport, szitált lisztet, s alaposan kidolgozzuk. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját is.
- Ezután a vizes piskóta tésztáját az almaszeletekre öntjük. Kb. 20 perc alatt előmelegített sütőben, 190 fokon aranysárgára sütjük.
- A pudingport nem tejjel, hanem a tejszínnel verjük fel. A piskótát tálcára borítjuk, így az alma felülre kerül. Ha kihűlt a piskóta, a vaníliakrémmel megkenjük, a tortabevonóval roppanós csokit vonunk a tetejére.
Megjegyzések
- Süssük elő az almát néhány percig, hogy jobban megpuhuljon, és csak ezt követően öntsük rá a tésztát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/