Pudingos – almás kocka

Pudingos - almás kocka

Pudingos – almás kocka

Pudingos - almás kocka
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. 1 kg nyári alma
  2. 2 teáskanál őrölt fahéj
  3. 5 dkg darált dió
  4. 20 dkg liszt
  5. 20 dkg cukor
  6. 4 tojás
  7. 13 evőkanál víz
  8. 1 csomag sütőpor
  9. 3 dl tejszín
  10. 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  11. 3 ek. kávé
  12. étcsokoládés tortabevonó
Elkészítési javaslat
  1. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, majd vékony szeletekre vágjuk. A tepsit alufóliával kibéleljük, és az almaszeleteket sorban belerakosgatjuk. Meghintjük a fahéjjal, pici cukorral, dióval.
  2. Elkészítjük a vizes piskótatésztát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, lassacskán hozzáadjuk a vizet, majd a sütőport, szitált lisztet, s alaposan kidolgozzuk. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját is.
  3. Ezután a vizes piskóta tésztáját az almaszeletekre öntjük. Kb. 20 perc alatt előmelegített sütőben, 190 fokon aranysárgára sütjük.
  4. A pudingport nem tejjel, hanem a tejszínnel verjük fel. A piskótát tálcára borítjuk, így az alma felülre kerül. Ha kihűlt a piskóta, a vaníliakrémmel megkenjük, a tortabevonóval roppanós csokit vonunk a tetejére.
Megjegyzések
  1. Süssük elő az almát néhány percig, hogy jobban megpuhuljon, és csak ezt követően öntsük rá a tésztát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/