Pudingos almás pite

Pudingos almás pite

Pudingos almás pite

Pudingos almás pite
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. - 60 dkg liszt
  2. - 15 dkg cukor
  3. - 1 zacskó sütőpor
  4. - 2 dl tejföl
  5. - 1 csomag vaníliás cukor
  6. - 25 dkg margarin olvasztva
  7. - kevés kekszmorzsa vagy darált dió a tésztát megszórni
Töltelékhez
  1. - 1-1,5kg hámozott, lereszelt alma
  2. - 1 csomag nem főzős vaníliás pudingpor
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához valókat összegyúrom, két cipót formálok, majd tepsi nagyságú lapot nyújtok belőlük.
  2. Az egyik lapot a sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítom, és darált dióval vagy finom kekszmorzsával meghintem.
  3. Ezután elsimítom rajta a pudingporral összekevert reszelt almát, és ráteszem a másik tésztalapot. A tetejét megkenem tojásfehérjével, és villával óvatosan megszurkálom.
  4. Előmelegített sütőben, közepes tűzön (180°C-on) 20-25 percig sütöm. Ha kihűlt, akkor a tetejét porcukorral meghintem és kockára vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/