Magvas – sajtos kelt csiga

Magvas - sajtos kelt csiga

Magvas – sajtos kelt csiga

Magvas - sajtos kelt csiga
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. kb. 15 - 16 db csigához
  2. 30 dkg liszt
  3. 3 dkg élesztő
  4. 1 tk méz
  5. 1,5 dl tej
  6. 1 dl natúr joghurt
  7. 7 dkg puha vaj
  8. Töltelékhez
  9. 10 dkg reszelt sajt
  10. 1 tojás
  11. 5 dkg pirított napraforgómag
Elkészítési javaslat
  1. A langyos tejben feloldom a mézet, elmorzsolom benne az élesztőt, és felfuttatom, majd a liszthez öntöm. Hozzáadom a joghurtot, vajat és a sót, majd ruganyos tésztát dagasztok.
  2. Szobahőmérsékleten 1,5 órán át kelesztem, majd enyhén lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtom a tésztát.
  3. A töltelékhez a tojást elkeverem egy kis sóval, megkenem vele a kinyújtott tésztát, egyenletesen megszórom a reszelt sajttal és napraforgómaggal. Hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerem, és éles késsel kb. ujjnyi vastag szeletekre vágom. Az így kapott csigákat enyhén lelapítom, és viszonylag távol egymástól sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket.
  4. 180 fokos sütőben 20 - 25 perc alatt készre sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/