Villámgyors túrós minifánk
Villámgyors túrós minifánk
Fincsi.hu
2017-02-19 17:27:26
Egy nagyon egyszerűen elkészíthető és elronthatatlan fánk nem csak hétvégére.
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Hozzávalók
- Kb. 18 - 20 db aprócska fánkhoz
- 12,5 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 4 evőkanál tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db citrom lereszelt héja
- Sütéshez
- olaj
- Tálaláshoz
- fahéjas porcukor, lekvár
Elkészítési javaslat
- A túrót villával kicsit összetöröm. A lisztet egy nagy keverőtálba szitálom, hozzáadom a sütőport, kétféle cukrot és sót, elmorzsolom benne a puha vajat, majd a többi hozzávalóval együtt jól formázható masszává keverem.
- Lisztes kézzel apró (fél diónyi) gombóckákat formázok, és egy magasabb falú edényben, bő, közepes forró olajban időnként megforgatva aranybarnára sütöm.
- A kisült fánkokat szalvétára szedem, majd meghintem fahéjas porcukorral, de lekvárral kínálva is tökéletes.
Megjegyzések
- Érdemes arra figyelni, hogy az olaj ne legyen túlságosan forró, mert ez esetben csak a fánk külseje sül meg szép aranybarnára, belül azonban nyers marad!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/