Villámgyors túrós minifánk

Villámgyors túrós minifánk

Villámgyors túrós minifánk

Villámgyors túrós minifánk
Egy nagyon egyszerűen elkészíthető és elronthatatlan fánk nem csak hétvégére.
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Sütési idő
10 min
Hozzávalók
  1. Kb. 18 - 20 db aprócska fánkhoz
  2. 12,5 dkg túró
  3. 20 dkg liszt
  4. 5 dkg vaj
  5. 5 dkg cukor
  6. 1 teáskanál vaníliás cukor
  7. 1 db tojás
  8. 4 evőkanál tej
  9. 1 teáskanál sütőpor
  10. 1 db citrom lereszelt héja
  11. Sütéshez
  12. olaj
  13. Tálaláshoz
  14. fahéjas porcukor, lekvár
Elkészítési javaslat
  1. A túrót villával kicsit összetöröm. A lisztet egy nagy keverőtálba szitálom, hozzáadom a sütőport, kétféle cukrot és sót, elmorzsolom benne a puha vajat, majd a többi hozzávalóval együtt jól formázható masszává keverem.
  2. Lisztes kézzel apró (fél diónyi) gombóckákat formázok, és egy magasabb falú edényben, bő, közepes forró olajban időnként megforgatva aranybarnára sütöm.
  3. A kisült fánkokat szalvétára szedem, majd meghintem fahéjas porcukorral, de lekvárral kínálva is tökéletes.
Megjegyzések
  1. Érdemes arra figyelni, hogy az olaj ne legyen túlságosan forró, mert ez esetben csak a fánk külseje sül meg szép aranybarnára, belül azonban nyers marad!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/